časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Panasonic: Produkty průmyslové automatizace k vašemu otestování

Panasonic Electric Works Europe AG | www.panasonic-electric-works.cz

Panasonic Industry přichází s řešením, jak přiblížit automatizaci odborné veřejnosti. Starter Kits – pod tímto označením jsou k dispozici sady produktů průmyslové automatizace k vyzkoušení a základnímu otestování.

Tyto startovací sady jsou určeny hlavně pro techniky, kteří jsou běžně v kontaktu s automatizační technikou ve fázi návrhu, realizace nebo údržby a rádi by se seznámili s produkty Panasonic. Sady jsou zaměřeny na řízení servomotorů, ovládání prostřednictvím dotykových panelů, sběr dat či vzdálenou správu. Vždy se jedná o kompletní set produktů zaměřený na konkrétní použití. Každá sada je k dispozici včetně potřebného softwarového vybavení, kabelů, technické dokumentace i zkráceného návodu pro rychlé standardní zprovoznění.

Nejjednodušší sady začínají kombinací programovatelného automatu a operátorského panelu, které umožní získat zkušenosti s programováním či parametrizací předpřipravených programů např. pro sběr dat z inteligentních elektroměrů či ovládání digitálních výstupů. Na straně druhé lze využít nejvybavenější sady, která navíc k již zmíněnému obsahuje servomotor až 750 W, samozřejmě s řídicí jednotkou, webový server i přístup na bezpečnou vzdálenou správu Corvina cloud.

Právě v dnešní době, kdy možnosti osobního setkání jsou velmi omezené, jsou tyto sady určeny pro rychlé a bezpečné otestování technologie Panasonic. Jednoduše a rychle se naučíte, jak nastavit PLC, HMI, servomotor či webový server pro zamýšlený projekt a následně se rozhodnete, zda právě toto řešení je to pravé. S výběrem vhodné startovací sady vám odborníci firmy Panasonic ochotně pomohou.

Aktuálně jsou k dispozici tyto konfigurace:

KITGT02FP0RC14R
Monochromatický operátorský dotykový panel s úhlopříčkou 3,8 palce s grafickým prostředím GT Win, PLC řady PF0R s reléovými výstupy, vývojové programové prostředí FP Win Pro, napájecí zdroj, kabely pro připojení PLC k počítači a propojovací kabel mezi programovatelným automatem a dotykovým panelem.

KITGT03FP0RC32P
Monochromatický operátorský dotykový panel s úhlopříčkou 3,5 palce určený pro venkovní použití v extrémních podmínkách, grafické prostředí GT Win, PLC řady PF0R se šestnácti tranzistorovými výstupy, vývojové programové prostředí FP Win Pro, napájecí zdroj, kabely pro připojení PLC k počítači a propojovací kabel mezi programovatelným automatem a dotykovým panelem.

KITGT05FP0RC32P
Barevný operátorský dotykový panel s úhlopříčkou 3,5 palce, grafické prostředí GT Win, PLC řady PF0R se šestnácti tranzistorovými výstupy, vývojové programové prostředí FP Win Pro, napájecí zdroj, kabely pro připojení PLC k počítači a propojovací kabel mezi programovatelným automatem a dotykovým panelem.

KITGT05FPXC30R
Barevný operátorský dotykový panel s úhlopříčkou 3,5 palce s výkonným programovatelným automatem FPX napájeným přímo 230 V, grafické prostředí GT Win, vývojové programové prostředí FP Win Pro, kabely pro připojení PLC k počítači i propojovací kabel mezi programovatelným automatem a dotykovým panelem.

KITLIQI400W
Servomotor 400 W, řídicí jednotka, programovatelný automat s pulzním výstupem pro řízení pohonů, operátorský panel 3,5 palce, grafické prostředí GT Win, vývojové programové prostředí FP Win Pro, kabely pro připojení PLC k počítači, propojovací kabel PLC/HMI a veškeré kabely pro připojení pohonu.

KITLIQI750W
Servomotor o výkonu 750 W, řídicí jednotka, programovatelný automat s pulzním výstupem pro řízení pohonů, operátorský panel 3,5 palce, grafické prostředí GT Win, vývojové programové prostředí FP Win Pro, kabely pro připojení PLC k počítači, propojovací kabel PLC/HMI a veškeré kabely pro připojení pohonu.

KITMINASA6
Servomotor o výkonu 750 W s absolutním enkodérem, řídicí jednotka, kabel pro připojení motoru k řídicí jednotce a kabel pro komunikaci s enkodérem.

KITMINASA6N
Motory a řídicí jednotky řízené přes RTEX, vhodné pro rychlé a přesné polohování. V této sadě jsou k dispozici pro řízení systému ve čtyřech osách volnosti – 4 ks servomotorů včetně řídicích jednotek a veškerých potřebných kabelů.

Kontakt pro další informace:
Panasonic Electric Works Europe AG, organizační složka
http://www.panasonic-electric-works.cz 
Luděk Barták E-mail: ludek.bartak@eu.panasonic.com