časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Otevření nového logistického centra LAPP Kabel s. r. o. v Otrokovicích

|

(Otrokovice, 17. 10. 2008, vlastní zpráva) Správněji bychom měli říci nové „logistické a administrativní“ centrum (obr. 1). Náklady na jeho vybudování činily 170 milionů korun a bude zde umístěno sídlo managementu a obchodní, technicko-vývojová a logistická část. V původní budově společnosti LAPP Kabel v Holešově zůstala pouze výroba.
 
Nové centrum v Otrokovicích bude poskytovat špičkové strategické služby celé skupině LAPP Group. Společnost LAPP Kabel s. r. o. je součástí nadnárodního holdingu LAPP Group - předního nadnárodního výrobce kabelů, kabelových systémů a kabelového příslušenství.
 
Společnostem LAPP Kabel a LAPP Slovensko se daří dlouhodobě a úspěšně rozvíjet obchodní spolupráci se svými zákazníky. Proto hodlá do roku 2010 dalším rovnoměrným rozšiřováním aktivit v oblastech zákaznického servisu, konstrukce, vývoje, výroby, logistiky a služeb zvýšit celkový počet zaměstnanců z dnešních 165 na 300. Tato skutečnost vedla k zásadnímu rozhodnutí, vybudovat právě v České republice nové firemní zázemí, které bylo jednoznačně podpořeno majiteli společnosti, rodinou Lapp.
 
Logistické aktivity nového centra, tedy vybavování zakázek od objednávky až po doručení konkrétního produktu konečnému zákazníkovi, budou mít celoevropskou, a mnohé i celosvětovou, působnost. Umožní to dokonalé komunikační a technické vybavení nových administrativních, vývojových, výrobních a skladovacích prostor centra.
 
Celosvětovou působnost má například středisko „služby“, které má na starosti aplikační inženýrink, tedy sledování zakázek v praxi a řízení procesů v terénu – monitoruje nasazení produktů společnosti LAPP ve zvláště komplikovaných aplikacích a novátorských řešeních. Vytváří znalostní databázi, které pak využívají kolegové ze všech světových poboček holdingu LAPP Group. Součástí této divize je i tým, který řídí stav zásob ve skladech jednotlivých závodů v celé Evropě, a zákaznické centrum pro německý trh. Technické parametry centrálního skladu jsou stanoveny s ohledem na potřeby celé střední Evropy.
 
Středisko „servis“ má na starosti konstrukci, výzkum a vývoj, techniku výroby a produktový design. Středisko „system“ se stará o kabelové příslušenství, konfekci a kabelové systémy. Služebně nejmladší středisko „energie“ zajišťuje údržbu strojového parku a hospodaření s energiemi.
 
V ČR je ve společnosti LAPP Kabel zaměstnáno celkem 165 osob, ale podle jejího ředitele, pana Ing. Aleše Vaicenbachera, společnost přijme v následujících dvou letech dalších padesát nových zaměstnanců, převážně středo- a vysokoškoláků. A to nikoliv pouze z ČR, už nyní jsou ve společnosti LAPP Kabel zaměstnáni odborníci z Konga nebo z Ukrajiny. A naopak – společnost LAPP Group vysílá lidi do celého světa, například do Japonska, aby učili místní odborníky používat produkty LAPP.
 
Holding LAPP Group je vedoucím výrobcem a dodavatelem kabelů a kabelových systémů pro strojírenství a elektrotechnický průmysl. Mezi jeho největší zákazníky patří společnosti Daimler Chrysler, Continental, Durr, Honeywell nebo Bosch Rexroth.
 
Slavnostní otevření nového logistického centra LAPP Group bylo završeno společenským galavečerem v Městském divadle ve Zlíně.
 
(redakce Elektro)
 
Obr. 1. Nové logistické a administrativní centrum LAPP Group vyrostlo za jediný rok v těsné blízkosti obchodního střediska Centro Zlín ve Zlíně–Malenovicích. Jeho plně funkční provoz bude zahájen na jaře příštího roku.
Obr. 2. Stavební pozemek budoucího centra ke dni poklepu základního kamene, 20. 6. 2007.
Obr. 3. V pátek 17. října přijel ze Stuttgartu do moravského Zlína slavnostně otevřít nové logistické centrum celý rodinný management společnosti LAPP. V pozadí paní Ursula Ida Lapp a její synové, bratři Andreas Lapp (vpravo), Siegbert Lapp (vlevo). V popředí ředitel společnosti LAPP Kabel s. r. o. Ing. Aleš Vaicenbacher