časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Oskarovo stipendium

|

číslo 6/2005

Oskarovo stipendium

Provozovatel sítě mobilních telefonů Oskar vyhlásil již druhý ročník projektu Oskarovo stipendium. O ně mohou usilovat studenti všech vysokých škol v České republice. Podmínkou pro získání stipendia je vypracování speciálního projektu, studie nebo výzkumné zprávy z oblasti telekomunikací a oblastí souvisejících s informatikou, elektronikou nebo počítačovou grafikou. V tomto roce poskytne Oskar na stipendia jeden milion korun.

Úkolem Oskarova stipendia je podporovat výjimečné studenty, zvyšovat jejich odborné znalosti, rozšířit možnosti výuky v oblasti telekomunikačních služeb a podpořit spolupráci studentů s Výzkumným a vývojovým centrem na ČVUT v Praze. Přestože je stipendijní program otevřen studentům ze všech typů vysokých škol, a tudíž žadatelům téměř všech oborů, zůstává doménou činnosti Výzkumného a vývojového centra oblast mobilních komunikací a souvisejících technických oborů. Proto řídicí výbor a výběrová komise při výběru žadatelů zohledňuje skutečnost, zda předložené projekty přispívají k výzkumu, inovacím, vývoji nebo zvýšení odbornosti v následujících oblastech: telekomunikace bezdrátové technologie, aplikace mobilních technologií, informatika, počítačová grafika a design.

Oskarovo stipendium nabízí studentům možnost účasti a seberealizace na zajímavých projektech, setkání se zajímavými lidmi, motivaci k dalšímu studiu i širší pohled na danou problematiku.

Oskarovo stipendium posiluje vazby mezi akademickou a komerční sférou, pomáhá studentům připravit se na budoucí zaměstnání a umožňuje rozvoj výzkumné činnosti v oblastech zájmu Výzkumného a vývojového centra (nebo také RDC - Research and Development Centre).

Cílem Oskarova stipendia je:

  • podporovat spolupráci studentů s Výzkumným a vývojovým centrem,

  • podporovat výjimečné studenty během vysokoškolského studia,

  • zvyšovat odborné znalosti studentů, a to zejména v prioritních oblastech zájmu Výzkumného a vývojového centra,

  • podporovat rozšíření výuky v oblasti telekomunikačních služeb,

  • prohlubovat spolupráci s ostatními subjekty v oblasti výzkumu a vývoje služeb,

  • poskytovat informace o studiu v oboru telekomunikací a informatiky,

  • poskytovat mobilitu studentům všech vysokých škol.

Stipendistou se může stát každý student, který splňuje požadavky nutné pro udělení stipendia, zašle v řádném termínu vyplněnou žádost, je doporučen výběrovou komisí daného programu, projde osobním rozhovorem a je vybrán řídicím výborem Výzkumného vývojového centra. Noví kandidáti jsou vybíráni každé čtvrtletí, s pevně stanovenými termín pro odevzdání žádostí. Další nejbližší termíny pro odevzdání žádostí je 1. října 2005.

Více informací k Oskarovu stipendiu naleznou zájemci na internetových stránkách: www.oskar.cz/stipendium

(Kl)