časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Open House ABB - Trutnov 2002

|

číslo 8-9/2002

Mezinárodní strojírenský veletrh

Open House ABB - Trutnov 2002

Obr. 1.

Společnost ABB s. r. o. prostřednictvím svého organizačního týmu ve dnech 6. a 7. června již popáté přivítala své obchodní partnery ve závodě ABB v Trutnově, a to při příležitosti konání tradičního dne otevřených dveří - Open House Trutnov 2002

Letošní ročník byl zaměřen jak na zákazníky ze segmentu výroby, přenosu a distribuce energie, tak z oblasti automatizace technologických procesů. V duchu Account Managementu koncové zákaznické divize (Utilities, Industries) tuto zákaznicky úspěšnou akci podpořily též produktové divize ABB (Automation Technology Products, Power Technology Products).

Několik stovek (letos přibližně 600) hostů z řad zákazníků strávilo v Trutnově dva dny s odborníky prakticky ze všech divizí ABB v České republice. Pozvání na společnou prezentaci též přijali kolegové ABB z Itálie, Slovenska, Finska, Německa a Švýcarska.

Obr. 2.

Open House byl rozdělen do dvou částí – prezentační a společenské. Prezentační část zahrnovala odborné přednášky ze všech oblastí výroby, přenosu a distribuce energie, vedené zástupci jednotlivých divizí a výstavu výrobků a demo zařízení s možností přímých a neformálních konzultací. Tato část Open House se odehrávala v prostorách závodu a nabídka svou vysokou informační i technickou úrovní jistě uspokojila každého odborníka.

Společenská část poskytovala účastníkům akce výtečnou kompenzaci odborného programu, a to formou vlastního výběru poznávacích, soutěžních a oddychových akcí, jakými byly například exkurze do pevnosti Stachelberg, projížďka historickým vlakem, soutěž v bowlingu, varhanní koncert atd.

Témata přednášek
Největší zájem byl o přednášky v oborech chránění rozvoden vvn, lokální automatizace, přenos dat po vedení, řízení a chránění generátorů, informační Obr. 3. a řídicí systémy v energetice, vzduchem izolované rozváděče UNIGEAR, včetně ochran REF 542 plus a plynem izolované rozváděče ad. V centru pozornosti bylo však i několik desítek dalších odborných témat.

Mediálně byl Open House 2002 zajištěn přítomností novinářů z odborných časopisů, včetně redakce ELEKTRO a AUTOMA vydavatelství FCC PUBLIC.

Účastníci Open House byli požádání o vyplnění dotazníku na téma spokojenosti s dodávkami zboží a služeb ABB s. r. o. Návratnost dotazníků byla velmi vysoká, celkem 511. Analýza výsledků bude využita k internímu zlepšování.

O několik dní později, ve dnech 18. - 19. 6. 2002, se konal Den otevřených dveří ABB, divize Power Technology Products v Brně, se zaměřením především na zahraniční zákazníky. V minulých letech společnost ABB navštívilo během Dne otevřených dveří téměř 150 obchodních partnerů z 26 zemí světa.

Obr. 4. Obr. 5.

Akce Open House je z obchodního i z profesního hlediska pro společnost ABB jistě velkým přínosem. Ukazuje široké odborné veřejnosti zázemí společnosti, pracovitost a dovednost jejích pracovníků a v neposlední řadě nabízí možnost seznámit se i s unikátními krásami a okolí měst, kde se koná. I proto odborníci a obchodní partneři hodnotí ABB jako partnera velmi důvěryhodného pro další rozvoj vzájemných obchodních styků.

Obr. 6. Obr. 7.

Bližší informace o společnosti ABB naleznete na www.abb.com