časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Olověné akumulátory Yuasa

FULGUR BATTMAN, spol. s r. o. | www.fub.cz

Olověné akumulátory japonské firmy GS Yuasa jsou známé českým zákazníkům již mnoho let, a to především jako startovací baterie pro motocykly. GS Yuasa se ovšem zabývá i výrobou olověných akumulátorů technologie AGM (používaných převážně v záložních zdrojích a zabezpečovacích systémech) a na tyto typy akumulátorů má nově zastoupení i brněnská firma FULGUR BATTMAN, spol. s r. o., která v této oblasti působí na trhu již pětadvacet let.

Firma GS Yuasa je jedním z největších světových výrobců olověných akumulátorů a v poslední době vstoupila do povědomí odkupem části firmy Panasonic a to konkrétně jejího oddělení výroby menších olověných akumulátorů technologie AGM. Panasonic bude nadále vyrábět většinu akumulátorů nad 17 Ah a u menších typů do této kapacity ukončí výrobu a dodávky koncem roku 2021. Zásoby většiny menších typů budou mít ve firmě FULGUR BATTMAN, spol. s r. o., ještě minimálně do poloviny roku 2021 a nadále pak budou Panasonic nahrazovat dalšími významnými světovými značkami jako je například Fiamm nebo právě Yuasa. Vysoké kvality ale dnes dosahuje i značka Fukawa.

Více informací o značce Yuasa a jiných olověných akumulátorech se můžete dozvědět na stránkách firmy FULGUR BATTMAN, spol. s r. o. nebo přímo od jejích zástupců, kteří rádi poradí s výběrem vhodného typu. Kromě značky Yuasa má firma zastoupení i na olověné akumulátory značek Panasonic, Fiamm, Fukawa a CTM.


FULGUR BATTMAN, spol. s r. o., Svitavská 39, Brno, www.fub.cz 
Jiří Sigmund, tel.: +420 602 763 692, e-mail: js@fub.cz 
Ing. Michal Görig, tel.: +420 602 137 696, e-mail: mg@fub.cz