časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

OEZ potvrzuje svou roli nejvýznamnějšího výrobce spínací techniky ve střední Evropě

|

číslo 7/2005

OEZ potvrzuje svou roli nejvýznamnějšího výrobce spínací techniky ve střední Evropě

V době konání nejvýznamnějšího elektrotechnického veletrhu AMPER 2005 v dubnu letošního roku přivítal redakci časopisu ELEKTRO v expozici OEZ ke kolegiálnímu rozhovoru generální ředitel OEZ s. r. o., pan Ing. Jaroslav Toman.

Je všeobecně známo, že společnost OEZ s. r. o., výrobce jisticích a spínacích přístrojů nízkého napětí, působí na elektrotechnickém trhu již bezmála sedmdesát let. Letohradská firma se svými 1 200 pracovníky nejenže významně ovlivňuje zaměstnanost orlického regionu, ale v oboru jisticích a spínacích přístrojů nízkého napětí v posledních deseti letech doslova nastavuje laťku kvality a udává trend vývoje ve střední Evropě.

Obr. 1.

Ing. Jaroslav Toman, generální ředitel OEZ s. r. o.

„Vývoj a inovace jsou alfou a omegou našeho úspěchu na trhu,„ prozradil nám Ing. Toman a pokračoval: „Investice do vývoje chápeme jako investice do budoucnosti firmy. Za jedenáct let soukromého OEZ jsme zcela obměnili a výrazně rozšířili sortiment. Přes sedmdesát miliónů vložených do výzkumu a vývoje v loňském roce představuje vzhledem k obratu firmy nadprůměrnou hodnotu ve srovnání s dalšími firmami v našem oboru. V případě dalšího rozšiřování sortimentu máme více možností – vedle vlastního vývoje to mohou být i akvizice. V tomto trendu chceme uvážlivě pokračovat, abychom naplnili jeden z cílů, a to být stále komplexnějším dodavatelem výrobků a služeb v oblasti jištění nízkého napětí.„

Společnost OEZ s. r. o. na pražské veletržní půdě představila zákazníkům množství novinek doplňujících současnou nabídku firmy:

  • ucelenou řadu pojistkových odpínačů VARIUS (FH000, FH00, FH1, FH2 a FH3 pro jmenovité proudy 160, 250, 400 a 630 A) nahrazující dříve dodávané odpínače LTL00, 1, 2 a 3,

  • přepěťové ochrany 1. a 2. stupně a svodiče přepětí,

  • výsuvné provedení jističů MODEION,

  • aktualizovaný projektový software OEZ CAD zahrnující nově sortiment rozváděčových skříní DISTRIbox (rozměrové výkresy ke skříním QL, včetně příslušenství); současně tato verze obsahuje pojistkový řadový odpínač VARIUS velikosti 00 a nové svodiče přepětí.

OEZ však nabízí kromě moderních přístrojů také odbornou pomoc při návrzích a řešení složitých projektů. Na speciálních telefonních linkách jsou technici připraveni poskytnout odbornou radu pro všechny skupiny výrobků.

„Stále větší význam přikládáme také našim servisním službám, které nabízejí nejen klasický servis přístrojů, ale poskytují i celou škálu služeb zaměřených na preventivní prohlídky, údržbu, asistenci při uvedení do provozu i modernizaci rozváděčů nízkého napětí,„ doplnil Jaroslav Toman.

Velkou pozornost věnuje OEZ rozvoji regionu, podporuje školství, zdravotnictví, přispívá na humanitární projekty. Například na řešení následků prosincového neštěstí v jihovýchodní Asii věnoval OEZ 100 000 Kč a zaměstnanci sami přispěli celkovou sumou 86 000 Kč.

Obr. 2.

Expozice OEZ AMPER 2005

OEZ podporuje neobvyklou měrou také sport, a proto lze říci, že i jeho zásluhou český biatlon dosáhl letos obrovského úspěchu: ve vytrvalostním závodě na dvacet kilometrů na mistrovství světa v Hochfilzenu získal Roman Dostál, který trénuje v rámci sponzorství společnosti OEZ, zlatou medaili.

Ale nejznámější zlato a titul mistryně světa vybojovala – opět s logem OEZ na čepici –v únoru 2005 na šampionátu klasických lyžařů v německém Oberstdorfu na trati 10 km volnou technikou Kateřina Neumannová. Tato sympatická sportovkyně se na veletrhu AMPER v expozici OEZ podepsala stovkám svých příznivců a neopomněla tak učinit ani pro časopis ELEKTRO.

„Z těchto úspěchů mám samozřejmě velikou radost a vážím si jich. Vždyť se nejedná o propagaci pouze naší firmy, ale celé země. Nemenší radost však prožívám, když se podívám z okna své kanceláře a vidím sportoviště plná dětí. Především kvůli nim a jejich výchově do sportu investujeme,„ připomněl závěrem generální ředitel OEZ s. r. o.