časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

OEZ – nová modulární řada spínacích přístrojů MINIA

|

Společnost OEZ vyvinula novou modulární řadu jisticích a spínacích přístrojů MINIA. Informační kampaň k této nové produktové řadě započala i na stránkách Elektro již v čísle k veletrhu AMPER, kde v rámci kampaně MINIA probíhala soutěž OEZ o věcné ceny.
 
Přístroje MINIA (obr. 1) – jističe, proudové chrániče a další přístroje – jsou určeny pro montáž do elektrických rozváděčů v instalacích občanské výstavby, v administrativních budovách, ale rovněž i v průmyslových instalacích.
 
Vedle modularity (montáž na lištu „U“ 35 mm, ČSN EN 60715) se přístroje MINIA vyznačují moderním, inovovaným designem (nápadité řešení signalizace provozního stavu, přehledné pro každého uživatele), nadstandardní spolehlivostí a dostupností na trhu.
 

MINIAturní hra

Pro odbornou veřejnost a zejména pro projektanty vytvořila společnost OEZ na svých webových stránkách a na CD-ROM MINIAturní flashovou hru. Tato hra probíhala od počátku kampaně MINIA (přelom dubna/března 2008) až do 30. června na webu OEZ v sekci Modrá planeta.
 
Princip MINIAturní hry (stručně)
  • pomocí myši umístit pole s vodičem do herního okna tak, aby byl spojen zdroj se žárovkou,
  • pro každé kolo je nastaven časový limit, během kterého je nutné obvod spojit,
  • za každé pole, kterým proteče proud, dostává hráč body (i když není obvod propojen),
  • za každý přístroj MINIA zapojený do obvodu obdrží hráč bodový bonus,
  • do dalšího kola hráč postupuje, jestliže je obvod propojen,
  • cílem hry je dosáhnout co možná nejvyššího bodového zisku.
Pozitivní reakce a účast ve hře se sešly z celé ČR a do červnového finále MINIAturní hry postoupilo deset hráčů s nejlepším skóre. Vítěze proto určila telefonicky položená tipovací otázka - kdo byl svou odpovědí nejblíže, vyhrál. Hlavní cenou byl motocykl Jawa New Pionýr (obr. 2). Tato cena odráží duch kampaně MINIA – Staří známí s novou tváří, a právě i motocykl Jawa NP je „starý známý s novou tváří“.
 

Vítěz soutěže MINIAturní hra

Dne 29. srpna se přímo v sídle společnosti OEZ v Letohradu uskutečnila slavnostní schůzka finalistů (obr. 3) s vedením společnosti. Redakce Elektro byla přizvána jako zástupce odborného tisku k reportážnímu vstupu.
 
Mezi zúčastněnými byl samozřejmě i vítěz soutěže, ale k jeho vyhlášení a oznámení jména došlo až po exkurzi ve výrobních prostorách firmy. Úderem poledne byly v zasedací místnosti vyhlášeny výsledky (obr. 4): vítězem soutěže MINIAturní hra se stal Ing. Rudolf Jedounek z Uherského Brodu. Ostatní finalisté obdrželi věcné ceny. Všem výhercům i za redakci Elektro ještě jednou blahopřejeme!
 
Kdo sleduje vývoj společnosti OEZ za posledních deset let, jistě rád potvrdí nesmírnou dynamiku tohoto našeho českého výrobce spínací a jističové techniky. Písmena OEZ představují značku, která garantuje komplexní nabídku produktů a služeb v oblasti jištění elektrických obvodů a zařízení nízkého napětí.
 
Dnes je již společnost OEZ členem skupiny Siemens a to jen potvrzuje, že je respektovaným a kvalitním výrobcem a také zdatným obchodním partnerem. Společnost OEZ disponuje vlastními výrobními a vývojovými kapacitami. Po začlenění do skupiny Siemens rozšířila a doplnila své výrobní portfolio, zvyšuje se kvalifikace i počet jejích zaměstnanců, zahájila výstavbu nové haly – právě pro výrobu přístrojů řady MINIA.
 
Na českém i slovenském trhu je společnost OEZ již stabilizována a usiluje o navýšení prodejních objemů i v dalších regionech. Proto má obchodní zastoupení v SRN, v Polsku, na Ukrajině i v Rusku.
(redakce Elektro)
 
Obr. 1. MINIA – nová řada modulárních přístrojů OEZ. Jističe, proudové chrániče a další přístroje jsou určeny pro montáž do elektrických rozváděčů v instalacích občanské výstavby, v administrativních budovách, ale rovněž i v průmyslových instalacích.
Obr. 2. Vítěz soutěže MINIAturní hra OEZ Ing. Rudolf Jedounek z Uherského Brodu obdržel hlavní cenu - motocykl Jawa New Pionýr
Obr. 3. Finalisté soutěže MINIAturní hra
Obr. 4. Vítězi soutěže MINIAturní hra předávali hlavní cenu generální ředitel OEZ Ing. Jaroslav Toman (druhý zprava) a obchodní ředitel Ing. Radim Adamec (druhý zleva)