časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ochrana před teplem, zářením a jiskrami

MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Společnost MEWA, poskytovatel textilních služeb, vyvinula nové ochranné oděvy pro sváření ve třech variantách. Oblečení Flame Advanced je vhodné pro častější svařování. Pracovníci neustále vystavení extrémním podmínkám mohou využívat oděvy MEWA Dynamic Flame Extreme. Pevná látka nabízí dokonalou ochranu při tepelném zpracovávání kovů.

Kolekce najde uplatnění ve strojírenství, v automobilovém průmyslu, v ocelářství, při montáži konstrukcí nebo v loděnicích. MEWA Dynamic Flame se naopak hodí pro příležitostné sváření. Oblečení chrání před malými okujemi, při krátkodobém kontaktu i před plameny a sálajícím teplem. Elektrikáři, mechatronici a údržbáři, kteří svařují jen občas, potřebují mít také dobré vybavení.

Toto rozdělení však slouží pouze jako příklad. Výběr vhodného ochranného oblečení se vždy řídí bezpečnostní analýzou pracoviště vypracovanou zaměstnavatelem. Nový typ ochranného oděvu je dalším krokem v řadě Dynamic od společnosti MEWA. Vyznačuje se maximální volností při pohybu, pohodlným nošením a moderním vzhledem. Ochranné oděvy ladí k běžnému pracovnímu oblečení. Zaměstnanci mohou mít oblečení ve stejném stylu. MEWA nabízí oděvy na principu sharingu. Zákazníci mohou přenechat specialistům řadu úkolů od shánění oblečení, až po skladování nebo odbornou péči o textil. Další možností je neustálé přizpůsobování potřebám klientů, např. když někdo v týmu potřebuje další kalhoty, nebo přijde nový zaměstnanec či zaměstnankyně.

MEWA Textil-Service, s. r. o., K Bílému vrchu 2946/2, 193 00 Praha 9 – Horní Počernice, Tel.: +420 296 335 821, www.mewa.cz