časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

OCEP 5.0 – software pro oceňování montážních prací

|

číslo 4/2003

Amper 2003

OCEP 5.0 – software pro oceňování montážních prací

Máte projektovou kancelář nebo montážní firmu a trápí vás vaše firemní agenda?
Nejste úspěšní při výběrových řízeních nebo vám chybí vhodné programové vybavení?

Již dvanáct let se zabýváme problematikou rozpočtování a zpracováváním zakázek v elektronické podobě. Nabízíme program OCEP, který vám umožní rychleji, přesněji a efektivněji zpracovat nabídku a následně i realizaci vašich zakázek.

OCEP je program pro komplexní zpracování agendy montážní firmy. Slouží k sestavení nabídkového rozpočtu z ceníků prací, materiálů, dodávek a HZS. Při vlastní realizaci zakázky program řeší objednávkový systém materiálů na základě požadavků zakázky, vedení skladové evidence, zpracování úkolových a hodinových mezd, DPH, fakturaci zakázky a její následné vyhodnocení.

Kromě stávajících montážních ceníků je možné do programu importovat kompletní sortiment ceníků ÚRS Praha, a. s. – HSV i PSV profese v aktuální cenové úrovni roku 2003. Samozřejmý je import ceníků různých velkoobchodů s instalačním materiálem.

Cenu práce lze také počítat na základě normativní spotřeby času u montážních položek a požadované hodinové sazby montážní firmy. Ke zjednodušení tvorby rozpočtu slouží provázanost montážních položek s materiálem (s montážní položkou se do rozpočtu přenáší i navázaný materiál, kterým může být jedna nebo více položek z různých materiálových ceníků), způsob vyhledávání v ceníku, funkce hromadných změn, tvorba vzorových rozpočtů atd.

Pro lepší orientaci v rozpracovaných zakázkách je možné přesouvat položky mezi rozpočty (od nabídky k realizaci) a tím tak evidovat již provedené práce (podklad pro fakturaci) a ve druhém rozpočtu zbývající práce.

Program OCEP přináší i síťové řešení a v neposlední řadě širokou uživatelskou variabilitu tvorby tiskových sestav, s následným možným exportem v různých grafických formátech. Ty pak lze např. zasílat elektronickou poštou zákazníkovi.

Reference programu: Metrostav a. s. Praha, Plynoprojekt a. s. Praha, Moravostav Brno a. s., SME a. s. Ostrava, Lumen a. s. České Budějovice, ČEZ a. s., Nová Huť a. s. Ostrava, K+B Elektro-Technik s. r. o. Plzeň a další.

Program je k dispozici ve verzi montážní a projektové. Demonstrační verzi programu je možné získat na našich internetových stránkách www.selpo.cz.

K rychlejšímu zvládnutí a efektivnější práci s programem slouží Multimediální nápověda, která uživatele seznámí celkem v pěti hodinách videosekvencí obrazu se zvukem s prací v programu OCEP. Dále nabízíme školení ohledně programu pod vedením jeho autorů. Nejbližší termín školení je středa 16. 4. 2003.

Zveme všechny zájemce k našemu stánku na veletrhu AMPER 2003. Ve dnech 1. až 4. dubna 2003 budeme připraveni na výstavišti v Praze-Letňanech odpovědět na všechny vaše dotazy. Najdete nás v hale 2, sektoru F, ve stánku číslo 1.

S naším programem budete moci lépe konkurovat svému okolí!

Přijďte se informovat o výstavních slevách.

SELPO
Luční 285
267 42 Broumy
tel.: 311 585 133, 603 525 768
e-mail: selpo@selpo.cz