časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

OCEP 4.2 – pro oceňování elektromontážních prací

|

číslo 8-9/2002

Mezinárodní strojírenský veletrh

OCEP 4.2 – pro oceňování elektromontážních prací
Máte projekční kancelář nebo montážní firmu a trápí Vás Vaše firemní agenda?
Nejste úspěšní při výběrových řízeních, nebo Vám chybí vhodné programové vybavení?
Obraťte se na nás! Máme pro Vás řešení!

Jiří Čermoch, SELPO Broumy

Již více jak deset let se firma SELPO Broumy zabývá problematikou rozpočtování a zpracováváním zakázek v elektronické podobě. Program OCEP, který nabízí, umožňuje rychleji, přesněji a efektivněji zpracovat nabídku a následně i realizaci zakázek.

OCEP je program na komplexní zpracování agendy montážní firmy. Právě možnost využívání provázanosti celého systému zefektivňuje práci s tímto programem. Slouží k sestavení nabídkového rozpočtu z ceníků prací, materiálů, dodávek a HZS. Při vlastní realizaci zakázky program řeší objednávkový systém materiálů na základě požadavků zakázky, vedení skladové evidence, zpracování úkolových a hodinových mezd, DPH, fakturaci zakázky a její následné vyhodnocení.

Kromě stávajících montážních ceníků je možné importovat do programu kompletní sortiment ceníků ÚRS Praha, a. s. – profese HSV i PSV v aktuální cenové úrovni roku 2002. Samozřejmý je import ceníků různých velkoobchodů s montážním materiálem.

Cenu práce lze také počítat na základě normativní spotřeby času u montážních položek a požadované hodinové sazby montážní firmy. Ke zjednodušení tvorby rozpočtu slouží provázanost montážních položek a materiálu, způsob vyhledávání v cenících, funkce hromadných změn a tvorba vzorových rozpočtů.

Pro lepší orientaci v rozpracovaných zakázkách slouží možnost přesunu položek mezi rozpočty (od nabídky k realizaci), evidence již provedených prací a evidence zbývajících prací.

Program OCEP přináší i síťové řešení a v neposlední řadě širokou uživatelskou variabilitu tvorby tiskových sestav s následným možným exportem v různých grafických formátech, které pak lze. zasílat zákazníkovi např e-mailovou poštou.

Program je k dispozici v těchto verzích: montážní, projekční, MINI a revizní. Demonstrační verzi tohoto programu je možné získat na Internetových stránkách www.selpo.cz. K rychlejšímu zvládnutí práce s programem slouží multimediální nápověda nebo různé formy školení.

Reference programu: Metrostav a. s., Praha, Plynoprojekt a. s., Praha, Moravostav Brno a. s., SME a. s., Ostrava, Lumen a. s., Č. Budějovice, ČEZ a. s., Nová Huť a. s., Ostrava, K+B Elektro-Technik s. r. o., Plzeň a další.

Případné dotazy zodpovíme na č. tel./faxu: 0316/59 51 33 (od 22. 9. 2002: 311 585 133), 0603/52 57 68, e-mail: selpo@selpo.cz.