časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

OCEP 4.0 – software pro oceňování elektromontážních prací

|

číslo 4/2002

Amper 2002

OCEP 4.0 – software pro oceňování elektromontážních prací

Jiří Čermoch, SELPO

Máte projektovou kancelář nebo montážní firmu a trápí Vás Vaše firemní agenda?

Nejste úspěšní při výběrových řízeních nebo Vám chybí vhodné programové vybavení?

Obraťte se na nás! Máme pro Vás řešení! Již více než deset let se firma SELPO zabývá problematikou rozpočtování a zpracováním projektových zakázek v elektronické podobě. Program OCEP který nabízí, umožní rychleji, přesněji a efektivněji zpracovat nabídku a následně i realizovat zakázky.

OCEP je program na komplexní zpracování agendy montážní firmy. Právě možnost využívat provázanost celého systému zefektivňuje práci s tímto programem. Slouží k sestavení nabídkového rozpočtu z ceníků prací, materiálů, dodávek a HZS. Při vlastní realizaci zakázky program řeší objednávkový systém materiálů na základě požadavků zakázky, vedení skladové evidence, zpracování úkolových a hodinových mezd, DPH, fakturaci zakázky a její následné vyhodnocení.

Kromě stávajících montážních ceníků je možné do programu importovat kompletní sortiment ceníků ÚRS Praha, a. s. – profese HSV i PSV v aktuální cenové úrovni roku 2002. Samozřejmý je import ceníků různých velkoobchodů s montážním materiálem.

Cenu práce lze také počítat na základě normativní spotřeby času u montážních položek a požadované hodinové sazby montážní firmy. Ke zjednodušení tvorby rozpočtu slouží provázanost montážních položek a materiálu, způsob vyhledávání v cenících, funkce hromadných změn, tvorba vzorových rozpočtů atd.

Pro lepší orientaci v rozpracovaných zakázkách lze využít možnost přesunu položek mezi rozpočty (od nabídky k realizaci) – evidence již uskutečněných prací a evidence zbývajících prací.

Program OCEP přináší i síťové řešení a v neposlední řadě širokou uživatelskou variabilitu tvorby tiskových sestav s možným následným exportem v různých grafických formátech. Ty lze zasílat např. elektronickou poštou zákazníkovi.

Program je k dispozici v těchto verzích: montážní, projekční, MINI a revizní. Demonstrační verzi programu lze získat na internetových stránkách: www.selpo.cz.

K rychlejšímu zvládnutí a efektivnější práci s programem je určena Multimediální nápověda, v níž jsou zájemci seznámeni (celkem v pěti hodinách videosekvencí obrazu se zvukem) s prací v programu OCEP. Dále jsou v nabídce různé formy školení.

Jako každoročně se s námi můžete setkat na různých výstavách a prezentacích a samozřejmě nás najdete také na veletrhu AMPER 2002 v hale 2, stánek B13.

Případné dotazy zodpovíme na tel./fax 0316/59 51 33 (od 22. 9. 2002 – 311 58 51 33), 0603 525 768, e-mail: selpo@selpo.cz. Zájemci nás mohou navštívit na adrese: SELPO, Luční 285, 267 42 Broumy.

S naším programem budete moci lépe konkurovat svému okolí!