časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ocenění moderní elektroinstalace firmy Moeller

|

číslo 1/2004

zprávy

Ocenění moderní elektroinstalace firmy Moeller

Společnost Moeller Elektrotechnika, s. r. o., přední výrobce a dodavatel instalačních a jisticích přístrojů, přístrojů pro průmyslovou automatizaci a zařízení pro rozvod vysokého napětí, získala při své letošní premiérové účasti na stavebním veletrhu For Arch v soutěži Grand Prix Čestné uznání za systém moderní elektroinstalace Xcomfort. Komise, která ocenění udělila, vyzdvihla především komplexní řešení dálkového ovládání všech komponent budovy.

Firma Moeller letos v květnu zahájila projekt, jehož cílem je oslovit širokou veřejnost a seznámit ji s novými funkcemi, které může plnit moderní elektroinstalace v rodinných domech, bytech a kancelářích. Současná elektroinstalace již nezahrnuje pouze rozvod elektrické energie, ochranu před požárem a úrazem způsobeným elektrickým proudem. Jedná se o kompaktní celek řídící všechny procesy v domě a poskytující jeho obyvatelům okamžitou informaci o stavu domu.

Xcomfort je jednoduchý systém inteligentní elektroinstalace určený pro novostavby i rekonstruované budovy. Řídí činnost osvětlení, žaluzií, topení a dalších elektrospotřebičů. Z domu vybaveného tímto systémem se stává „chytrý dům„. Ráno se automaticky vytáhnou venkovní žaluzie, rozsvítí se světla na chodbě a v koupelně, dlažbu již vyhřívá topení, káva v kávovaru je hotová. Díky firmě Moeller však roste nejen komfort bydlení, ale také bezpečnost domu. Markýzy a žaluzie se samovolně vysunou nebo zasunou podle toho, zda pálí slunce nebo je bouřka. Zloděje odradí náhodné automatické vypínání a zapínání svítidel a televizoru. Systém automaticky podá zprávu na mobilní telefon, že např. kape vodovodní trubka nebo nedoléhá okno. Pouze na uživateli závisí, které funkce v domě chce instalovat a automaticky ovládat. Přitom k ovládání stačí jediný stisk centrálního vypínače u vchodových dveří, dálkové ovládání v obývacím pokoji nebo mobilní telefon. Moderní systém elektroinstalace od firmy Moeller navíc šetří práci, výdaje i čas při případných přestavbách. Systém lze rovněž implementovat – využitím radiofrekvenční technologie – i do domácností již vybavených klasickou elektroinstalací. Největší výhodou systému Xcomfort je jeho jednoduchost, přizpůsobivost požadavkům průměrné domácnosti a dostupnost pro široké vrstvy obyvatelstva.