časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nový firmware Siemens

|

Siemens přichází s aktualizovaným firmwarem pro integrovaný webový server OZW775, který je určen pro dálkové ovládání a vizualizaci soustav vytápění, větrání a klimatizace (HVAC – Heating, Ventilation and Air Conditioning) s přístroji řady Synco.
 
Nová aktualizace firmwaru ve verzi 3 obsahuje technologická schémata zapojení zobrazující celou soustavu HVAC, a to včetně všech datových bodů. Do schématu soustavy lze vložit doplňkové informace, jako např. odkazy na popisy soustavy a jejích funkcí, na návody k údržbě nebo na katalogové listy jednotlivých přístrojů. Zařadit lze i obrázky pořízené webovou kamerou. Webový server OZW775 se dá navíc velmi snadno nastavit. Software si sám konfiguruje cestou automatické identifikace až 250 připojených přístrojů řady Synco a následně nabídne k použití příslušné datové body. Pro plné využití nové zobrazovací funkce má instalační program přístup do knihovny obsahující více než sto standardních úloh a příslušných schémat instalace přístrojů. Tato schémata lze upravovat podle individuálních potřeb uživatele.
 
Při použití webového serveru OZW775 je možné ovládat a sledovat přístroje řady Synco v systémech HVAC z libovolného počítače nebo mobilního telefonu kategorie Smartphone s přístupem k internetu, a to kdykoliv a odkudkoliv. Integrovaný systém správy výstražných hlášení vysílá servisní údaje a zprávy o případných závadách v podobě e-mailů nebo SMS.
Tyto zprávy jsou podle nastavené konfigurace zasílány do pagerů nebo faxů. Uvedeným způsobem lze zkrátit dobu reakce na závadu a vyhnout se zbytečných servisním výjezdům.

[Tiskové materiály Siemens.]