časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Novinky v sortimentu GMC – měřicí technika, s. r. o.

|

Ing. Marek Šindelář,
GMC – měřicí technika, s. r. o.
 
GMC – měřicí technika, s. r. o., Blansko, je obchodní společnost působící na poli měřicí a regulační techniky. Hlavními produkty jsou analogové a digitální rozváděčové přístroje, elektronické programovatelné napájecí zdroje, převodníky elektrických veličin, regulátory aj. Počátkem roku 2008 byl dosavadní sortiment GMC – měřicí technika, s. r. o., významně rozšířen o oblast přenosné měřicí techniky. Jde především o digitální a analogové multimetry a univerzální měřicí přístroje pro revize elektrických instalací a spotřebičů.
 

Výběr novinek ze sortimentu přenosné techniky

 

Digitální multimetry řady Starline

Jde o špičkové profesionální procesorem řízené digitální multimetry, které vynikají robustní nárazuvzdornou konstrukcí, velkým čitelným podsvětleným displejem, jednoduchým ovládáním a příjemnou obsluhou. Tyto přístroje jsou standardně vybaveny patentovaným blokovacím systémem, jenž znemožňuje nesprávné připojení do měřeného obvodu. Všechny přístroje disponují komunikačním rozhraním, které je běžné jen u větších stolních přístrojů. Komunikační protokol je tvořen jednoduchými a srozumitelnými příkazy, takže napsání jednoduchého ovládacího programu je záležitostí několika minut. Kromě napětí a proudů lze těmito přístroji spolehlivě měřit odpor, frekvenci, kapacitu a teplotu. Samozřejmostí je automatická volba rozsahu, měření skutečné efektivní hodnoty (TRMS) napětí a proudů, uchování minimální a maximální měřené hodnoty. Vrcholový přístroj této řady Metrahit X-TRA (obr. 1) umožňuje záznam měřených hodnot do interní paměti.
 

Napájecí zdroje Konstanter s programovatelným průběhem napětí a proudu

Laboratorní zdroje řady Konstanter (obr. 2) jsou velmi přesné stejnosměrné zdroje určené pro použití v oblasti výzkumu, vývoje, výroby, servisu a vzdělávání. Vybírat lze z několika typů s výstupním výkonem až 3 000 W. Přístroje se vyznačují vysokou přesností regulace, velmi malým zvlněním a vysokým komfortem obsluhy. Pro snadnější obsluhu lze k nastavení napětí a proudu použít otočný ovladač. Napájecí zdroje jsou určeny pro stolní použití, ale jsou vhodné i pro montáž do skříně 19". Součástí těchto přístrojů je rozsáhlé příslušenství.
 

Výběr novinek ze sortimentu měřicí a regulační techniky

 

Univerzální měřicí jednotka pro silnoproudé veličiny Sinex Cam

Sinex Cam je navržena pro měření v elektrických rozvodných sítích nebo v průmyslových zařízeních. Díky modulární konstrukci ji lze optimálně přizpůsobit pro konkrétní použití i informační účely. Výkonný měřicí systém může zjišťovat aktuální stav sítě, dodatečné zatížení nelineárními spotřebiči a celkové vytížení napájecího systému. Nepřetržité měření navíc zaručuje, že bude spolehlivě zjištěna každá změna v síti a zohledněna jak v naměřených údajích, tak i při ukládání extrémních hodnot. Díky programovatelné periodě měření a vysoké vzorkovací frekvenci je přístroj vhodný i pro pořizování speciálních vstupních signálů s proměnným intervalem měření (např. celovlnné řídicí jednotky), změněným sinusovým průběhem (např. fázové řídicí jednotky) nebo silným zkreslením. Výstupní a vstupní rozhraní, které je dodáváno jako zvláštní příslušenství, lze individuálně přizpůsobit všem potřebám.
 
Další informace mohou zájemci získat v inzerátu na této straně nebo na webových stránkách společnosti: http://www.gmc.cz
 
GMC – měřicí technika, s. r. o.
Fügnerova 1a, 678 01 Blansko
tel.: 516 410 905-6
fax: 516 410 907
E-mail: gmc@gmc.cz
Internet: www.gmc.cz
 
Obr. 1. Digitální multimetry řady Starline
Obr. 2. Napájecí zdroj Konstanter