časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Novinkou společnosti KUKA je velmi rychlý a kompaktní robot KR SCARA

Roboty se staly nedílnou součástí našeho života. Neustále se zdokonalují, jsou více univerzální a roste tak jejich využití. Společnost KUKA nabízí širokou škálu průmyslových robotů od velkých až po malé v desítkách variant a provedení s různou nosností od 2 kilogramů až po 1,3 tuny, dosahem od 500 po 4 000 mm a pro široké spektrum oblastí použití.

Na míru také dodává technologické pakety s rozsáhlou výbavou – od robotů a volitelného softwaru přes kombinaci robotů s nástroji a softwarem až k plně vybaveným robotům s nástroji, kabeláží, řídicím systémem procesů a technologickým softwarem. KUKA vyrábí i mobilní platformy, které zvyšují mobilitu a autonomii výrobních procesů.

Robot KR SCARA je zaměřený na maximální výkon

Mezi novinky společnosti patří silný, rychlý a efektivní kompaktní robot KR SCARA zaručující maximální účinnost a hospodárnost. Jeho využití je široké: od montáže drobných dílů přes aplikace typu Pick-&-Place až po manipulaci s materiálem nebo kontrolu. Automatizace v nákladově náročných odvětvích se tak stává snadnější a ekonomicky výhodná. Robot KR SCARA je vybavený inteligentními funkcemi a představuje atraktivní kompletní řešení: je lehký a štíhlý, zároveň extrémně rychlý a silný s nosností 6 kg.

Mezi jeho hlavní přednosti patří:
– větší výkon za dobrou cenu, nosnost, maximální přesnost, nejkratší doby cyklu, a nízká hmotnost,
– robustnost v mnoha pracovních prostředích, s možností použití v celém teplotním rozsahu od 5 do 40 °C, se stupněm krytí IP20,
– rychle integrovatelná periferní zařízení, protože robot je ze závodu připravený na bezpečnou, rychlou a snadnou integraci periferních zařízení,
– velmi krátké doby cyklu, kdy špičkové hodnoty u doby cyklu jsou až 0,36 s při max. dosahu 500 mm a 0,38 s při max. dosahu 700 mm (doba cyklu podle referenčního standardu Small Adept Cycle s hodnotou 1 kg).

Jako další přednosti lze jmenovat:
– nízké celkové náklady (Total Cost of Ownership), nároky na údržbu, nízká spotřeba energie, pořizovací cena,
– nové řízení KR C5 micro zaručuje vysokou spolehlivost,
– kompaktní design při nízké hmotnosti, snadno umístitelný i do malých robotických buněk,
– široká oblast použití jako montáž – manipulace – měření/kontrola – balení – nanášení/lakování/lepení a další obory