časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nové vedení společnosti Schneider Electric, s. r. o.

|

Obchodní ředitelé jednotlivých divizí Schneider Electric CZ:
Petr Motýl – Technologie budov
Ivan Habovčík – IT (APC)
Marek Svatuška – Power
Vladimír Janypka – Průmyslová automatizace
Vladimír Tichý – Velkoobchody&Domovní elektroinstalace
(zcela vpravo generální ředitel Olaf Körner)
 
Česká pobočka Schneider Electric přešla od začátku letošního roku stejně jako všechna ostatní národní zastoupení tohoto globálního koncernu na novou organizační strukturu.
 
Společnost je nyní rozdělena do pěti divizí, přičemž každá má svého obchodního ředitele (viceprezidenta), zodpovědného za business. Změna souvisí s dokončením integrace firem, které koncern Schneider Electric v posledních pěti letech začlenil pod svá křídla.
 
„Cílem nového uspořádání je být blíž k zákazníkovi a nabídnout mu ještě kvalitnější služby. Zástupci jednotlivých divizí budou nyní moci svým klientům nabídnout komplexní paletu služeb a expertních řešení na míru. Zákazník si vybírá možnost spolupráce od základní nabídky produktů, přes jejich instalaci až po následnou technickou údržbu a servis,“ vysvětlil Olaf Körner, generální ředitel Schneider Electric CZ.
 
Francouzský koncern Schneider Electric patřil v posledních pěti letech k nejaktivnějším hráčům na poli významných světových akvizic. Skupina Schneider Electric postupně získala pod svá křídla společnosti APC (American Power Conversion), TAC, Pelco, Xantrex, Ritto, Merten a mnoho dalších významných firem z elektroenergetického oboru. Díky těmto akvizicím se koncern Schneider Electric stal světovou jedničkou v oblasti energetického managementu pro efektivní využití elektrické energie. Své služby a řešení nabízí širokému spektru oblastí, jako je průmysl, energetika a infrastruktura, datacentra a telekomunikace, technologie budov, rezidenční budovy. V České republice se podařilo integrační proces dokončit ještě v závěru roku 2009, kdy se APC začlenilo do organizační struktury Schneider Electric CZ.

(jk)