časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nové televize Telefunken

|

číslo 10/2006

Nové televize Telefunken

Společnost Telefunken uvedla na trh sérii nových televizorů. V reakci na posun trhu od technologie SD (standard definition) k HD (high definition) Ready, která umožňuje ve srovnání s SD dvojnásobné rozlišení (720 p), nabízí nyní pokročilé rozlišení Full HD (1 080 p), které je čtyřikrát vyšší.

Obr. 1.

Další novinkou je HD Ready DLP®. Jde o televizi se šesti základními barvami. Ta rozšiřuje standardní barvy (červenou, zelenou a modrou) o žlutou, azurově modrou a purpurovou, a tím výrazně zlepšuje sytost a jas obrazu. Má úhlopříčku 50" (128 cm) a využívá technologii BrilliantColor™ od společnosti Texas Instruments.

Rovněž stojí za zmínku bezdrátové TV sady HD Ready s úhlopříčkami 37", 42" a 50". Tato nová řada umožňuje pověsit televizi na zeď, aniž by cokoliv rušilo její design. Navíc může být v případě potřeby přemísťována z místnosti do místnosti, nebo dokonce vynesena na zahradu. Televize využívá patentovaný bezdrátový protokol a čipy společnosti ViXS Systéme. S frekvencí 5,2 GHz je bezdrátový systém zcela imunní proti ruchům a předělům v programování, které jsou běžné u jiných bezdrátových technologií pracujících s nižšími frekvencemi.