časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nové sídlo firmy ELKO EP

|

číslo 3/2005

Nové sídlo firmy ELKO EP

Počátek roku 2005 se pro společnost ELKO EP, s. r. o., největšího domácího výrobce elektronických přístrojů pro domovní a průmyslové instalace, nesl v duchu slavnostního otevření nového sídla v Holešově-Všetulích. Dne 14. ledna tento významný akt zahájil jednatel společnosti pan Jiří Konečný úvodním proslovem a symbolickým přestřihnutím pásky. To vše se dálo za asistence starosty města Holešova pana Ctirada Otty a senátora ČR Zdeňka Janalíka.

Obr. 1.

Obr. 1. Jednatel společnosti ELKO EP pan Jiří Konečný (vpravo) zahájil za asistence starosty města Holešova pana Ctirada Otty otevření nových prostor firmy

Otevření nových administrativních a výrobních prostor se zúčastnilo více než 150 významných odběratelů i dodavatelů z České republiky i ze zahraničí. Společnost ELKO EP tímto vytvořila nové pracovní příležitosti pro dalších pětačtyřicet lidí; tím zvýšila celkový počet svých pracovních míst na 150.

Na místě původního cukrovaru vyrostla moderní dvoupatrová administrativní budova o celkové rozloze 1 000 m2 a průmyslová výrobní hala o rozloze také více než 1 000 m2. V další etapě výstavby budou výrobní prostory rozšířeny o dalších 1 700 m2 s plánovanou kapacitou pro 230 pracovníků.

V nových výrobních prostorách je instalována nová plně automatická výrobní linka pro velkosériovou výrobu, menší série se budou vyrábět na druhé, dosavadní lince. Výrobní prostory jsou navrženy s důrazem na řízenou logistiku výroby a skladovacích prostor.

Obr. 2.

Obr. 2. Nová budova ELKO EP vyrostla na místě původního cukrovaru za necelý půlrok

Firma ELKO EP, s. r. o., působí v oblasti spínací techniky již dvanáct let. Její hlavní výrobní náplní jsou elektronické modulové přístroje pro rozváděče, které se uplatňují v domovních i v průmyslových instalacích.

Nové výrobní prostory

Základem výroby sortimentu ELKO EP je moderní linka disponující technologií SMD (Surface Mounted Devices, tj. technologie pro povrchovou montáž). Komponenty SMD totiž tvoří v průměru více než 80 % z celkového počtu všech součástí na výrobku.

Na domácím trhu se firma v této oblasti stala dominantním výrobcem, a zaujímá tak čelní pozici. Své výrobky exportuje do více než padesáti zemí světa a je i dodavatelem firem s vedoucím postavením na trhu s elektrotechnikou. Každoroční nárůst tržeb a počtu zaměstnanců svědčí o mimořádné expanzi a neustále se zvyšující poptávce po výrobcích firmy.

Více informací na: www.elkoep.cz

(Kl)