časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nová pozice a zaměření firmy Raychem

|

Elektro 4/2001

Nová pozice a zaměření firmy Raychem

V lednovém čísle roku 2000 časopisu Elektro jsme čtenáře seznámili se zaměřením firmy Raychem HTS a jejím působením v rámci skupiny Tyco Flow Control.

Obr. 1.

V tomto roce uplyne již 30 let od doby, kdy firma Raychem v roce 1971 poprvé uvedla na světový trh samoregulační topný kabel, který byl mnohem spolehlivějším a hospodárnějším výrobkem než všechny v té době používané elektrické kabely.

Vývoj a zdokonalování nových technologií se nezastavily a sortiment výrobků – především v oblasti samoregulačních topných kabelů – se v průběhu let neustále rozšiřoval a to firmě Raychem umožnilo stát se předním světovým dodavatelem systémů elektrického doprovodného otápění.

V roce 1999 se firma Raychem HTS (Heat Tracing Systems) spojila se společností Tyco International Ltd., což ji vybavilo novými technologickými a výrobními zdroji na světové úrovni, umožnilo jí zvýšit kvalitu nabízených produktů a služeb v mnoha směrech, dále vyvíjet a zdokonalovat vlastní technologii a tím upevnit svoji pozici na předním místě světového výrobce v této oblasti.

V  roce 2000 došlo ve společnosti Raychem HTS v rámci skupiny Tyco Flow Control k mnoha významným změnám, především v oblasti akvizicí.

Jak jsme již uvedli (viz ELEKTRO 1/2000), společnost Raychem HTS se spojila se švédským výrobcem, specializovaným zejména na produkty pro podlahové vytápění Thorin a Thorin, které byly s velkým úspěchem poprvé prezentovány v České republice na veletrhu Amper 2000.

Obr. 2.

Další významnou akcí bylo sloučení společnosti Raychem HTS se společností Isopad – předním výrobcem topných pásů a ohřívačů sudů – a firmou Accutron, mezi jejíž stěžejní sortiment patří především zónové topné kabely a kabely s konstantním výkonem.

Velkým přínosem bylo rovněž spojení s firmou Tracer Industries, která je známa svou vynikající expertizní odbornou činností v oblasti návrhů na optimalizaci systémů vytápění.

Jednou z nejvýznamnějších akvizičních akcí bylo nedávné spojení se společností Pyrotenax (v Evropě je známa jako BICC Thermoheat), která patří k předním světovým výrobcům minerálně izolovaných kabelů pro udržování extrémně vysokých teplot.

První výrobky v oblasti vytápění v průmyslu byly v České republice využívány již po roce 1970, ale vlastní činnost na území České a Slovenské republiky začala firma Raychem oficiálně až po roce 1990. Sloučení se společností Tyco International Ltd. a zařazení do skupiny Flow Control způsobilo změny i v působení firmy Raychem jako dodavatele systémů elektrického vytápění v ČR, z nichž nejvýznamnější bylo založení samostatného právního subjektu a změna obchodního názvu firmy na Raychem HTS s. r. o.

Obr. 3. Obr. 4. Obr. 5.

Obchodní a technická kancelář se sídlem v Praze zajišťuje (ve spolupráci se zákaznickým střediskem pro Evropu v belgickém Kessel-Lo a s maximální podporou ústředí v Nizozemí) kompletní servis pro veškerý sortiment všech typů výrobků, který je s ohledem na již uskutečněné a nadále probíhající akvizice velmi široký a bohatý.

Sortiment nabízených výrobků:

  • samoregulační topné kabely pro průmysl a komerční stavby,
  • zónové topné kabely a kabely s konstantním výkonem,
  • minerálně izolované kabely pro teploty až do 1 000 °C,
  • topné pásy, ohřívače sudů, antén atd.,
  • podlahové vytápění,
  • ohřívání potrubí extrémních délek (20 km) systémem „skin effect“,
  • odborná expertizní činnost v oblasti optimalizace návrhu systému otápění.

Firma Raychem HTS s. r. o. poskytuje široké spektrum služeb, od řešení technického návrhu až po dodávku „na klíč“ dané aplikace, dále v oblasti dodávek, inženýrinku, montáže, uvedení do provozu a udržby.

S využitím plně integrovaných prodejních, marketingových, vývojových a výrobních zdrojů v rámci skupiny Tyco Flow Control nabízí zákazníkům rychlejší, flexibilnější a kvalitnější služby na světové úrovni, které potřeby většiny zákazníků plně uspokojí.

Obchodní a technické informace o výrobcích a službách ochotně poskytneme, případně Vás rádi přivítáme v naší pražské kanceláři na adrese:

Raychem HTS s. r. o.
Novodvorská 82
142 00 Praha 4
tel.: 02/41 00 92 15–7
fax: 02/41 00 92 19
e-mail: dsvobodov@raychem.com
www.raychemhts.com