časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Neodimenze spínání od ABB

|

Již jsme v Elektro informovali o nové, designově vynikající a zdařilé řadě elektropřístrojů nízkého napětí Neo® z produkce ABB s. r. o., Elektro-Praga Jablonec. Spínače a zásuvky Neo® zaujmou svou velikostí, barevností a zejména velkorysým pojednáním plochy spínače, ze kterého přímo září dlouhá úzká páčka. Nový tvar a velikost přepínače tak dává vyniknout celému designu.
 
Právě design je to, co spínače Neo® v sortimentu ABB výrazně odlišuje – designová koncepce Neo®opouští velkou plochu páčky spínače a redukuje ji na lineárně působící prvek. Přístroje Neo® jsou určeny pro standardní střední segment použití, a přesto vybavenost různými druhy přístrojů je i na střední segment velmi široká. Spínače Neo® proto znamenají posun standardu nejméně o třídu výš a uspokojí všechny požadavky na moderní elektroinstalaci.
 
Ze sortimentu Neo® lze jmenovat mimo jiné – spínače a ovládače ve standardních řazeních i s možností signalizace a orientace, spínače žaluziové a kartové, stmívače osvětlení a spínače automatické se snímačem pohybu. Zásuvky jednonásobné a dvojnásobné s natočenou horní dutinou, zásuvky s ochranou před přepětím, televizní, rozhlasové a satelitní zásuvky, zásuvky telefonní a komunikační pro datové zásuvky (konektory) různých výrobců. Samozřejmě, že nechybí oblíbené termostaty pro řízení vytápění a v neposlední řadě i prvky systému distribuce zvuku AudioWorld pro ozvučení místností. Pro spínače a zásuvky jsou určeny osvědčené přístroje typových řad 3559 a 5519 s bezšroubovými svorkami pro připojení vodičů.
 
Vedle přepínače, který lze vybavit barevným podsvícením, nabízí Neo® též zcela nová barevná provedení. Ledová modrá, ledová zelená a ledová oranžová jsou barvy hravé. Bílá, ledové bílá a grafitová jsou neutrální.
 
Na 10. mezinárodním veletrhu SHK 2009 letos v květnu v Brně získala designová řada Neo® Zlatou medaili.

(redakce Elektro)