časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

MSV – 46. mezinárodní strojírenský veletrh

|

číslo 4/2004

trh, obchod, podnikání

MSV – 46. mezinárodní strojírenský veletrh
První ročník MSV a IMT pořádaný již v členské zemi EU 20. až 24. září 2004

MSV a IMT jsou největšími oborovými veletrhy v zemích přistupujících k Evropské unii. Počtem vystavujících firem jde o vůbec největší veletržní akci v tomto regionu. Pro český průmysl, který je tradičně silně exportně orientován, mají stěžejní obchodní význam. Neméně důležité ovšem jsou pro podniky z dalších zemí, které mají vazby na český trh nebo sem chtějí proniknout.

Obr. 1

Oborové členění

Mezinárodní strojírenský veletrh bude rozdělen do deseti specializovaných oborových celků, pokrývajících nejdůležitější oblasti průmyslové výroby. Portál MSV 2004 budou tvořit Důlní, hutní, slévárenská, keramická a sklářská technika, Materiály a komponenty pro strojírenství, Pohony, hydraulika a pneumatika, chladicí technika a klimatizace, Plasty, gumárenství a chemie, Nářadí, povrchové a tepelné úpravy, Energetika a silnoproudá elektrotechnika, Elektronika, automatizační a měřicí technika, Ekotechnika, Doprava, manipulace, průmyslové balení, skladování a logistika a Výzkum, služby, instituce.

Hlavní téma 2004: Automatizace

Potřetí se uskuteční bienální specializovaný projekt Automatizace, který soustředí měřicí techniku, informační a řídicí systémy a automatizační řešení ze všech oborů MSV. Po úspěchu prvních dvou ročníků, kdy prokázal vedoucí postavení v regionu, projekt Automatizace významně posílil svou mezinárodní pozici. Na podzim loňského roku se stal řádným členem World-FIMA – nezávislé organizace, která sdružuje sedmnáct nejvýznamnějších veletrhů automatizační techniky pořádaných v sedmnácti zemích čtyř kontinentů. K jejím hlavním cílům patří celosvětová podpora přístrojové, systémové a automatizační techniky, produktů a aplikačních řešení a zajištění efektivní spolupráce mezi členskými veletrhy ve prospěch vystavovatelů a návštěvníků. V rámci společné propagace World-FIMA podává o všech členských veletrzích komplexní a přesné informace. Členství je pro odbornou veřejnost zárukou vysoce kvalitního specializovaného veletrhu.

Automatizace 2004 bude nejen první pořádaná pod hlavičkou World-FIMA, ale současně se stane i dějištěm nejbližší výroční členské schůze této organizace, která proběhne 21. září 2004 na brněnském výstavišti.

Veletrh IMT již počtvrté

K sudým ročníkům MSV patří vedle Automatizace také rozšířená prezentace klíčového oboru obráběcích a tvářecích strojů. Mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT je největší svého druhu ve střední a východní Evropě a koná se s podporou Evropského výboru pro spolupráci v průmyslu obrábění a tváření CECIMO. Pořadatelé věří, že letošní čtvrtý ročník naváže na dosavadní růstový trend a bude opět o něco větší než předchozí. Veletrh IMT 2002 rozšířil čistou výstavní plochu o 14 procent na rekordních 17 100 m2 a mezi 458 vystavujícími firmami ze 23 zemí bylo plných 45,5 % zahraničních.

IMT 2004 opět představí celé spektrum technologií obrábění a tváření kovů od automatizace až po příslušenství.