časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

MSV 2005 – výstaviště ovládne technika

|

číslo 7/2005

MSV 2005 – výstaviště ovládne technika

Do zahájení 47. mezinárodního strojírenského veletrhu MSV 2005 a 3. mezinárodního veletrhu dopravy a logistiky Transport a Logistika už zbývají jen tři měsíce. O obě výstavní akce je tradičně velký zájem – pořadatelé očekávají ve dnech 3. až 7. října přibližně 2 300 vystavujících firem z celého světa.

Zájem zahraničí roste

Mezi přihlášenými je mnoho tuzemských i zahraničních vystavovatelů, kteří se MSV dosud neúčastnili. Podle slov ředitele obchodní skupiny Veletrhy Brno, a. s., Jiřího Rouska pokračuje po rozšíření Evropské unie příliv nových zájemců především z Německa, Rakouska a Slovenska, ale také z Francie, Itálie, Velké Británie a dalších zemí, přičemž německá účast by měla být největší od roku 2000.

Příležitost k odborným diskusím

K brněnským veletrhům neodmyslitelně patří kvalitní doprovodný program pro vystavovatele i odborné návštěvníky. Z dlouhé řady připravovaných konferencí, seminářů, prezentací a diskusních setkání jmenujme ty nejdůležitější.

Česká logistická asociace pořádá dvoudenní 10. mezinárodní logistickou konferenci s podtitulem Logistika – hybná síla světového obchodu a globální spolupráce. Problematiku podpory malých a středních podniků, možnosti využití prostředků Evropské unie, alternativních zdrojů financování i rozvoje lidských zdrojů bude komplexně řešit třídenní seminář Podpora podnikání v ČR. Odborným garantem je Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Z tradičních akcí nebude chybět 7. celostátní setkání elektrotechniků (5. až 7. 10.). Tématem prvního dne budou elektrická zařízení ve vztahu k požárně bezpečnostním zařízením, druhý den se přednášky zaměří na elektrická zařízení v únikových cestách a v požárním úseku a třetí den budou na programu elektrická zařízení v prostorách se zvláštním rizikem nebo nebezpečím. Lze také zmínit seminář Elektrické rozvody a elektronická komunikace v budovách a průmyslových provozech (6. října) pod odbornou garancí Českomoravské elektrotechnické asociace.

Poprvé se soutěží programátorů

Redakce Technického týdeníku ve spolupráci s Veletrhy Brno, a. s., a za podpory významných výrobců obráběcích strojů a řídicích systémů vyhlašuje 1. ročník soutěže Nejlepší programátor CNC strojů. Zapojit se mohou profesionálové, studenti i amatéři.

Více informací o 47. MSV naleznou zájemci na internetových stránkách: www.bvv.cz/msv

(tisková zpráva)