časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

MSV 2005 netradičně na začátku října

|

číslo 2/2005

MSV 2005 netradičně na začátku října

47. mezinárodní strojírenský veletrh a 3. mezinárodní veletrh Transport a Logistika se uskuteční od 3. do 7. října 2005. Důvody pozdějšího termínu objasnil v rozhovoru pro časopis ELEKTRO obchodní ředitel a vedoucí manažer obou akcí Ing. Jiří Rousek.

Pane inženýre, první otázka je jasná: proč až v říjnu?
Důvodem pro pozdější termín je konání veletrhu EMO Hannover, který se uskuteční v původně „tradičním„ termínu MSV od 14. do 21. září 2005.

Jsme součástí evropských struktur a samozřejmě respektujeme termín největšího světového veletrhu obrábění a tváření. Je třeba umožnit vystavovatelům a návštěvníkům, aby se bez problémů mohli zúčastnit jak EMO, tak MSV v Brně.

Obr. 1.

Obchodní ředitel Veletrhy Brno a. s. Ing. Jiří Rousek

Ale obdobou EMO je v Brně především Mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT, který se uskuteční až při MSV 2006.
To je sice pravda, jenže obráběcí a tvářecí stroje jsou v Brně vystavovány každý rok a v lichých letech stále představují nejvýznamnější oborový celek MSV. Navíc pro rok 2005 platí výjimka z pravidel Evropského výboru pro spolupráci v průmyslu obrábění a tváření CECIMO. Jeho pravidla doposud zakazovala vystavovatelům EMO ve stejném kalendářním roce prezentovat své výrobky na jiných veletrzích pořádaných v členských zemích CECIMO. To se od roku 1996 týkalo i České republiky, a tím také MSV. Mnoho výrobců obráběcích a tvářecích strojů bylo proto v lichých letech, kdy se EMO koná, na brněnském veletrhu zastoupeno jen informačními stánky. V roce 2005 toto omezení není a my očekáváme, že obor obráběcích a tvářecích strojů bude na MSV prezentován rozsáhleji, než tomu bylo zvykem v lichých letech. Ze Svazu výrobců a dodavatelů strojírenské techniky již máme informace, že se členské firmy chystají tuto výjimky využít a představit své výrobky na větších plochách.

Nebojíte se říjnového počasí? V minulosti neměly všechny pavilony možnost vytápění. Jak je tomu dnes?
Všechny naše pavilony je možné vytápět, v tom žádný problém není. Někteří vystavovatelé mají určitou obavu z počasí, ale domnívám se, že zbytečně. Počasí je velmi nevyzpytatelné a například loňský říjen byl teplejší než září.

Do zahájení příštího ročníku zbývá téměř deset měsíců. Můžete už dnes říci, čím bude zajímavý?
Hlavními tématy jsme vyhlásili dynamicky se rozvíjející obory plasty, gumárenství a chemie, v nichž dlouhodobě zaznamenáváme nárůst vystavovatelů. Zvýrazněním oboru chceme posílit jeho propagaci, podpořit účast malých a středních firem a oslovit cílové skupiny odborných návštěvníků z ČR i z dalších zemí.

47. ročník MSV 2005 bude významný také pokračováním nového úspěšného veletrhu Transport a Logistika. Tento bienální veletrh již v současné době představuje nejvýznamnější středoevropskou výstavní akci svého druhu. Nadcházející třetí ročník bude prvním po vstupu ČR do EU a nepochybně se zde odrazí zvýšená poptávka po komplexních logistických službách.

Děkuji za rozhovor.

(jk)