časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

MSEM – stavebně-montážní práce v elektroenergetice

|

číslo 4/2004

AMPER 2004

MSEM – stavebně-montážní práce v elektroenergetice

Ing. Jan Dančák,
MSEM, a. s.

Společnost MSEM, a. s., je moderní, stabilní a dynamicky se rozvíjející firma na trhu stavebně-montážních prací v oblasti elektroenergetiky. Byla založena v roce 1996 vyčleněním části majetku a zaměstnanců ze Severomoravské energetiky a. s. a za období své existence se stala vyhledávaným a spolehlivým partnerem investorů, distributorů a spotřebitelů elektrické energie.

Obr. 3

Vyspělá materiálová základna, moderní technologické vybavení, odborná kvalifikace zaměstnanců a marketingový přístup k zákazníkovi umožňují na základě individuálních požadavků nabízet optimální skladbu produktů realizovaných v požadované kvalitě a v dohodnutých termínech. O komplexnosti a spolehlivosti poskytovaných služeb nejlépe vypovídají pozitivní reference nejen z regionu působnosti firmy, severní Moravy a Slezska, ale i z ostatního území České republiky a zahraničí.

Hlavní podnikatelské aktivity společnosti jsou orientovány na výstavbu a rekonstrukce elektrických vzdušných i kabelových vedení ve všech napěťových hladinách do 110 kV včetně a s tím související dodávky a montáže transformoven, rozvoden i veřejného osvětlení. V oblasti služeb firma MSEM, a. s., nabízí montáž elektrických přípojek nízkého a vysokého napětí, opravy elektrických zařízení v režimu nepřetržitého provozu, připojování stavebních rozváděčů, včetně možnosti jejich zapůjčení, montáž, úpravy a dodávky elekroměrových rozváděčů a skříní, údržbu a servis na zařízeních nn metodou prací pod napětím, revize a celkové opravy distribučních transformátorů vn/nn do 1 000 kV·A. V rámci komplexnosti služeb také provádí projektovou, investorskou a inženýrskou přípravu staveb a nabízí odborné konzultace a poradenství. Široký sortiment služeb je doplněn výrobky dceřiné společnosti ELRO, s. r. o. – plastové a oceloplechové rozváděče v typovém a atypickém provedení.

Obr. 2 Obr. 5

Mezi služby, které jsou pro zákazníky zajímavé z hlediska kvality, rozsahu i ceny, je možné zařadit i dodávky výkonů dopravních a mechanizačních prostředků, provádění jejich oprav a diagnostiky.

Na vymezený okruh prací pod napětím a na ostatní odborné činnosti společnost vlastní příslušná oprávnění. MSEM, a. s., je držitelem certifikátů na systém řízení jakosti podle ČSN EN ISO 9001:2001 a na systém environmentálního managementu podle ČSN EN ISO 14001.

Obr. 1

Společnost MSEM, a. s., cílevědomě rozvíjí své podnikatelské aktivity. Kapitálově investuje, rozšiřuje základní soubor činností, monitoruje nové trhy a prosazuje se na nich. Podniká strategické kroky, které vedou k zajištění ekonomického růstu a k dosažení konkurenceschopnosti v podmínkách neustále se měnícího tržního prostředí.

Podobně jako mnoho českých podniků a firem, také společnost MSEM, a. s., prochází vývojem a řadou změn, které úzce souvisejí s připravovaným vstupem ČR do EU a na jednotné evropské trhy.

Začátkem roku 2003 byl ve společnosti MSEM, a. s., a v sesterské společnosti STMEM, a. s., zahájen proces reinženýrinku, který směřoval ke sjednocení systémového prostředí a modelu řízení v obou společnostech. Představenstvo Severomoravské energetiky, a. s., na svém zasedání dne 19. září 2003 rozhodlo o integraci dceřiných společností MSEM, a. s., a STMEM, a. s., formou fúze (sloučením) ke dni 1. 1. 2004. Přitom slučovaná společnost STMEM, a. s., tímto zaniká bez likvidace a veškerá aktiva a pasiva přecházejí na nástupnickou organizaci MSEM, a. s., se sídlem ve Frýdku-Místku.

Obr. 4

Od fúze obou společností se očekává posílení současného postavení nástupnické organizace na trhu, získání konkurenční výhody vyplývající ze synergických efektů, snížení nákladů a využití znalostního potenciálu.

Směrem k zákazníkům bude nejen rozšířen základní soubor nabízených produktů, ale i zkvalitněna komunikace a individuální přístup, přičemž cílem bude uspokojit jejich specifické potřeby a požadavky nabídkou optimálního řešení.

Ve snaze zjednodušit orientaci zákazníků, dodavatelů a státních orgánů na trhu montážních organizací byl dne 27. 10. 2003 změněn obchodní název z Moravskoslezská elektromontážní, a. s., na MSEM, a. s. Předmět podnikání a sídlo společnosti zůstaly nezměněny.

Společnost MSEM, a. s., se letos, stejně jako v minulých ročnících, zúčastní veletrhu AMPER 2004. Do její expozice (hala 1, sektor D, stánek č.16) jsou srdečně zváni nejen obchodní partneři, ale i široká veřejnost.

MSEM, a. s.
Collo louky 126
738 02 Frýdek–Místek
tel.: 558 414 111
fax: 558 437 172
e-mail: info@msem.cz
http://www.msem.cz