časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Monitorování unikajícího proudu pro lepší údržbu

|

Inovační monitory proudu od Phoenix Contact chrání systémy před neočekávanými výpadky způsobenými unikajícími proudy. Monitory RCM (Residual Current Monitoring, monitorování reziduálních proudů) jsou schopny detekovat unikající, rozdílové a vyrovnávací proudy v elektrických instalacích soustav TN-S a TT již v počátečním stadiu.
 
Monitorující přístroj průběžně indikuje měřenou hodnotu a vysílá alarm, jsou-li dosaženy nastavené hodnoty. Přijetí takové informace umožňuje v předstihu nalézt příčinu chyby, a to před odstávkou zařízení z důvodu poruchy. Chyby mohou být vyhledány a odstraněny v prostojích nebo mimo provozní dobu zařízení. Toto výrazně zvyšuje funkční spolehlivost zařízení nebo provozu. Navíc tyto přístroje mohou splnit požadavky preventivní ochrany před vzplanutím hořlavých povrchů.
 
Monitor unikajícího proudu je vyráběn ve dvou variantách, a to jako typ A a typ B: monitor RCM-A/50/85-264V detekuje střídavé a pulzující stejnosměrné proudy procházející nulou, monitor RCM-B/50/85-264V detekuje navíc čistě stejnosměrné nebo zvlněné proudy a proudy deformované do 100 kHz. Příslušné snímače a převodníky umožní detekovat potřebné hodnoty celého provozu nebo každého zařízení.
 
Další informace na:
Phoenix Contact, s. r. o.
tel.: +420 542 213 401