časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Moeller představil inteligentní bydlení v Superbytu

|

číslo 1/2006

Moeller představil inteligentní bydlení v Superbytu

Ve čtvrtek 11. listopadu 2005 byl společností Moeller zástupcům odborného tisku představen Superbyt, prostorný půdní byt s podkrovím a velkou terasou – a spoustou zábavy.

Obr. 1. Obr. 3.

Obr. 1. Prezentaci Superbytu nazvanou Absolut Xcomfort party zahájil představitel společnosti Moeller Elektrotechnika Jiří Šesták
Obr. 3. Zástupci tisku měli možnost zúčastnit se několika soutěží: vítěznou cenu – stolní hokej předává i člen hokejového mužstva Moeller Pardubice Pavel Lubina

Společnost Moeller Elektrotechnika se stala generálním partnerem projektu Superbyt a vzorový byt vybavila špičkovou elektroinstalací s bezdrátovým ovládáním. Tento projekt zahrnuje multimediální domácí systém zábavy Windows Media Center.

Obr. 2.

Obr. 2. Superbyt je vybaven nejnovější audiovizuální technologií i bezdrátovým ovládáním elektroinstalačních prvků

Superbyt představuje další z řady veřejně přístupných instalací elektroinstalačního systému Xcomfort, který nabízí v prostředí rodinných domů a bytů dosud nejvyšší míru pohodlí a bezpečnosti spojenou s bezdrátovým ovládáním elektroinstalačních prvků a možností získat zpětné informace o stavu domácnosti prostřednictvím mobilního telefonu.

Moeller a Microsoft představují vizi pohodlí a zábavy

O spolupráci se společností Microsoft na vybavení Superbytu se jednatel společnosti Moeller Elektrotechnika Vladislav Náhlík vyjádřil jako o skvělé příležitosti ukázat, že i v elektroinstalacích v domácnostech se objevují zásadní inovace ohledně ovládání a uživatelského komfortu – elektroinstalace tak drží krok s moderními počítačovými technologiemi. Vize digitální domácnosti a s ní spojené zábavy a pohodlí by nebyla dokonalá bez možnosti řízení a ovládání osvětlení, žaluzií, vytápění, klimatizace nebo garážových vrat např. dálkovým ovládáním nebo mobilním telefonem.

Superbyt je přístupný i veřejnosti v doprovodu odborného průvodce každý pátek od 11. listopadu 2005 do konce ledna 2006 na adrese: Bartoškova 1448/26 v Praze 4.

Další informace v českém jazyce o systému Xcomfort a možnostech jeho instalace zájemci naleznou na internetové adrese: www.xcomfort.com, o společnosti Moeller na adrese: www.moeller.cz