časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Moeller Elektrotechnika a nová pracovní místa

|

číslo 2/2003

Trh, obchod, podnikání

Moeller Elektrotechnika a nová pracovní místa

Společnost Moeller Elektrotechnika (dříve Felten&Guilleaume Elektrotechnika) je dodavatelem systémů automatizace budov, systémů průmyslové automatizace a systémů pro rozvod a distribuci energie. Ve výrobním závodě Suchdol nad Lužnicí a v obchodních kancelářích v Praze a Ústí nad Orlicí zaměstnává více než 1 250 pracovníků. Distribuční pobočky koncernu, v nichž pracuje přibližně dvanáct tisíc zaměstnanců, se nacházejí v téměř devadesáti zemích na všech kontinentech.

Společnost Moeller Elektrotechnika, člen mezinárodní skupiny Moeller, dosáhla v prvním pololetí obchodního roku (květen až listopad 2002) obratu téměř 1,5 mld korun, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku představuje nárůst o 18,5 %. Zvýšení obratu způsobil růst celosvětové poptávky po výrobcích domovní elektroinstalace (vyráběné v suchdolském závodě), který se odrazil i v růstu zaměstnanosti v tomto závodě, kde bylo vytvořeno dalších 154 pracovních míst.

Firma Moeller zaznamenala vzestup i v dalších ukazatelích – např. u exportu do zemí východní Evropy i EU (celkově přesáhl export v první polovině obchodního roku již 1 mld korun). S tím souvisí i nárůst výroby a zaměstnanosti v suchdolském závodě společnosti Moeller. Velkým úspěchem je také zahájení činnosti dceřiné společnosti na Ukrajině v květnu roku 2002.