časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Moderní způsoby prezentace

PROJEKTMEDIA, s. r. o. | www.projektmedia.cz

Posluchárny ve školách v současné době nevystačí se zastaralými prezentačními prostředky. Přednášející zpravidla využívají audiovizuální technické systémy, jejichž závěrečným stupněm je kvalitní projekční technika a příslušné ozvučení. Podobné je to v případě prezentačních a zasedacích prostor ve firmách (obr. 1).

Jedním z dodavatelů a předních integrátorů prezentační techniky je společnost PROJEKTMEDIA. Již sedmnáctý rok nabízí klientům komplexní služby audio a video, od návrhu, přes finální projekt až po samotnou realizaci díla. Mezi klasickými zákazníky jsou firmy, školy, pracoviště státní správy, zdravotnická zařízení, muzea, galerie, hotely a restaurace. V nabídce jsou i krátkodobé projekty, jako je např. stánek na výstavě nebo veletrhu. Spolupráce zpravidla začíná konzultací, která ukáže, co zákazník požaduje a jaká je jeho představa. Na konci je optimální řešení a profesionální realizace (obr. 2).

Podívejme se na zajímavé produkty z nabídky firmy PROJEKTMEDIA.

Od roku 2013 vyrábí úspěšné mobilní interaktivní pomůcky MAGICBOX, určené pro výuku nejmenších dětí v mateřských a základních školách. Podstata spočívá v interaktivní projekci na podložce na zemi, která je tou nejpřirozenější herní plochou předškoláků. Toto chytře vymyšlené řešení je vhodné i pro handicapované děti. Firma za ně sklidila několikerá ocenění na AV scéně – v České republice i v zahraničí.

Špičková projekční plátna zn. Kauber. Jsou známa svojí spolehlivostí a především tichým chodem, což ocení nejen pan profesor v posluchárně, ale i náročný divák Home Cinema používající projektor u sebe doma (obr. 3).

Stropní výtahy různých typů na projektory využívají v hojné míře nejen hoteliéři v konferenčních sálech, ale i další provozovatelé promítacích systémů, kteří nechtějí, aby byl projektor vidět pod stropem mimo dobu jeho provozu.

Pro případ zájmu o zabudování AV techniky do nábytku dostupného na našem trhu je v nabídce široká paleta přípojných míst, mnoho z nich skladem s odběrem ihned. Technici firmy jsou schopni mnohá z nich velmi rychle upravit a osadit přesně na míru podle přání zákazníka.

Pro ovládání složitějších sestav audiovizuální techniky jsou v nabídce řídicí systémy. Špičkový systém Crestron obsahuje moduly, které pomohou centrálně ovládat téměř cokoliv, na druhé straně cenového spektra je i jednodušší a levný systém AVIT.

Pro kvalitní ozvučení prostor je určena např. široká škála mikrofonů Sennheiser, AKG, reproduktorů JBL, Bose a několika dalších renomovaných značek.

V případě potřeby uspořádat videokonferenci, což je aktuální zejména v době s omezenými možnostmi osobního kontaktu, lze využít systém POLYCOM. Konference zajištěná po technické stránce touto značkou ušetří čas a náklady, ale hlavně zajistí zdravou komunikaci s obchodním partnerem, ať je kdekoliv

Další důležitou oblast služeb z nabídky PROJEKTMEDIA využívají pro své návštěvníky česká muzea, galerie, hrady a památníky, ať už to jsou špičkové průvodcovské systémy od německé firmy Tonwelt (obr. 4) pracující na cloudové bázi, nebo jednoduché a kvalitní šeptáky značky Linkx.

Dosvítí-li projektor a hlásí se o novou lampu, je možné navštívit e-shop firmy a vybrat z nabídky více než 150 000 náhradních světelných zdrojů všech možných značek. Pro daný projektor lze najít buď originální náhradní lampu, nebo zvolit alternativní řešení s doporučeným typem lampy. Zákazník navíc dostane užitečný dárek umožňující vyčištění projektoru.

Kromě klasických zákazníků (uvedených v prvním odstavci) firmu PROJEKTMEDIA rádi vyhledávají také architekti nebo firmy projektující a realizující elektrické instalace, protože umí vytvořit kvalitní koncept a nabízí profesionální poradenství, které je většinou zdarma. Mnozí již zjistili, že takováto spolupráce se dlouhodobě vyplatí, a proto se rádi vracejí. Zakázky se od počátku koordinují s investory a poté například s elektromontážními a stavebními firmami.

Mezi službami z oblasti AV techniky, které lze u firmy objednat, patří zatemnění prostor, vybavení zabezpečovacím systémem i dodávky kancelářského nábytku. Podrobné informace jsou na: www.projektmedia.cz