časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Mobilní telefon Siemens CX65 – multimediální přístroj

|

číslo 4/2004

AMPER 2004

Mobilní telefon Siemens CX65 – multimediální přístroj

Společnost Siemens, divize Mobilní informace a komunikace (Siemens mobile), představila v první polovině února 2004 v Madridu nový třípásmový telefon MMS nové generace, typ CX65 (viz obr.). Telefon s velkým barevným displejem se 65 536 barvami, integrovanou videokamerou a působivým designem je elegantním a stylovým mobilním přístrojem.

Obr. 1

Prostřednictvím multimediálních zpráv (MMS) je možné posílat vše: od zvuků, přes fotografie až po krátké videosekvence. Integrovaná videokamera VGA umožňuje fotografování a pořizování videosekvencí v podstatě jakýchkoliv životních okamžiků. Snímky je možné prohlížet přímo v telefonu na příjemně velkém displeji. Díky snímatelnému blesku, který také podporuje funkci redukce tzv. červených očí, je možné fotografovat i za tmy. Adaptabilní telefon s jednoduchým použitím v sobě účelně spojuje moderní technologii a styl.

Telefon CX65 má mnoho zajímavých a užitečných funkcí, včetně možnosti personalizace telefonu prostřednictvím aplikací v jazyce Java stahovaných z internetu, zabudovaného tzv. joysticku (pákového ovladače) k umocnění herního prožitku a také e-mailového klientu pro kontrolu e-mailové schránky na cestách. Aby mohl uživatel telefonu efektivně a jednoduše využívat všechny dostupné služby, nabízí CX65 navíc ke stažení animovaného asistenta – virtuálního přítele, který uživateli pomůže snadno si stáhnout vyzvánění, loga nebo hry z webové stránky Siemens.

Telefon CX65 je zárukou spolehlivosti. Paměť o kapacitě 11 MB zajišťuje dostatečný prostor k ukládání všeho, od MMS po kontakty. K přenášení dat je využita technologie GPRS. Přenosová rychlost je přitom nastavena tak, aby byla dostatečná pro posílání videoklipů i např. pro stahování akčních her z internetu. Akumulátor vystačí na pět hodin hovoru a 250 hodin pohotovostního režimu.

Telefon CX65 doplňuje velké množství originálního příslušenství Siemens, které dále zpříjemňuje jeho používání. Patří sem různé módní kryty ClipIT, spona k fotoaparátu s bleskem a redukcí červených očí, náhlavní souprava, různé nabíječky a datové kabely, další akumulátory a praktické cestovní pouzdro. Navíc nabízí několik řešení do auta, včetně sady Car Kit Easy a flexibilní sady Car Kit Portable. Vyzvánění, loga nebo hry si lze stáhnout na adrese: www.siemens-mobile.com/cx65

Telefon CX65 bude k dispozici ve stříbrné barvě. Na trhy v Evropě, Asii a Severní Americe se dostane ve druhém čtvrtletí 2004.