časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

MIRO GSM pro globální diagnostiku

|

Nově přibyla do sortimentu společnosti Murrelektronik řada modulů MIRO GSM. Jde o moduly umožňující vzdálenou správu a řízení strojů pomocí služeb sítě GSM (850/900/1 800/1 900 MHz). Daný modul obsahuje šest vstupů, které v závislosti na provedení modelu jsou buď pevně nastaveny jako digitální, nebo je možné si zvolit typ vstupu, tj. analogový nebo digitální. Každý modul také obsahuje čtyři reléové výstupy s přepínacími kontakty. Všechny tyto vstupy a výstupy je možné monitorovat pomocí krátké textové zprávy (SMS) zasílané prostřednictvím jakékoliv sítě.

Poskytovatel sítě je libovolný, závisí jen na použité SIM kartě, v případě potřeby je možné operátora pevně nastavit. Modul také obsahuje vlastní telefonní seznam, do kterého lze uložit až padesát telefonních čísel, včetně jména. Každá změna stavu na jednom ze vstupů generuje zaslání předdefinované SMS zadaným příjemcům. Příjemci jsou obesíláni cyklicky podle nastavené sekvence.

Výstupy je možné délkově sepnout zasláním předdefinované SMS. Je také možné vyžádat si zaslání textové zprávy s kompletním přehledem všech vstupů a výstupů, opět zasláním předdefinované SMS. Reléové výstupy lze rovněž nastavit do časového režimu a spínat je s časovou závislostí. MIRO GSM také např. umožňuje zaslat automatickou zprávu při výpadku napájení, ale i při opětovném náběhu napájení.

Moduly MIRO GSM je tudíž možné snadno použít např. k dálkovému ovládání topných či chladicích systémů, ke kontrole a řízení hladiny, zaslání alarmu při překročení nastavené úrovně teploty nebo tlaku, stejně tak jako ke zjištění aktuálního stavu kontrolované technologie či pro mnoho dalších možností.

Modul MIRO GSM se programuje a nastavuje pomocí MIRO GSM Configuration Software, který je možné si zdarma stáhnout na webových stránkách. Neoprávněnému zásahu třetí osoby do modulu MIRO GSM lze zabránit použitím hesla. Kompletní nastavení modulu je velmi snadné a možné bez speciálních znalostí programovacích jazyků.
http://www.murrelektronik.cz