časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO

|

Stavebnictví láká každoročně tisíce zájemců. Pro ně je určen třináctý ročník Stavebních veletrhů, který se 22. až 26. dubna 2008 uskuteční na Brněnském výstavišti. V jeho rámci se bude konat devátý mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK Brno. Jako vrchol veletržní sezony se v návaznosti na Stavební veletrhy uskuteční oslava 80 let od vzniku unikátní funkcionalistické stavby Brněnského výstaviště.
 
Stavební veletrhy Brno s početným zastoupením odborné veřejnosti (69 %) patří mezi největší stavební veletrhy mezinárodního významu ve střední a východní Evropě. Jde o prestižní akci světového formátu, které se pravidelně účastní okolo 1 500 firem z celého světa.
 
Stavební veletrhy Brno 2008 na základě dobrých zkušeností probíhají jako propojení tří projektů: IBF, Urbis Invest a SHK Brno. SHK představuje nejnovější trendy v oblasti sanitární techniky a interiérů koupelen, ale prezentují se zde rovněž výrobci a dodavatelé vytápěcí techniky, vzduchotechniky a klimatizací, armatur, potrubí, čerpadel a dalších technických zařízení v budovách. Současně jsou v rámci projektu již popáté rozvíjeny nomenklatury s tematikou elektro, které zahrnují obory osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov.
 
Co se týče SHK, návštěvníci se opět mohou těšit na spoustu novinek. V oboru tepelné techniky a kotlů byl už v lednu počet přihlášených vyšší než v minulém roce na samotném veletrhu a pavilony jsou naplněny doslova po střechu. Z vystavovatelů jmenujme např. společnosti Viessmann, Buderus, Dakon nebo Korado. Klimatizační a vzduchotechnická revoluce prezentovaná od Pragoclimy, Atmosu či Microwellu. A rovněž poutavé přehlídky novinek v koupelnovém designu od Ravaku, Laufenu nebo Sanitecu. Také v resortu elektro se účast zajímavě rozrůstá. Letos se poprvé účastní i firma Legrand, která se společností ABB patří ke špičce ve svém oboru. Nebudou chybět ani účastníci z řad odborných asociací a cechů, jako např. Cech topenářů a instalatérů, Společnost pro techniku prostředí, Asociace prodejců topenářské techniky aj.
 
Pro zjednodušení možnosti přihlásit se na tento nebo jiný veletrh byla zavedena registrace prostřednictvím internetu. Účastník jednoduše vyplní formulář a vytiskne si rezervační potvrzení, které mu po zaplacení v pokladně veletrhu bude vyměněno za plně platnou vstupenku se slevou 50 %. Pro větší pohodlí byly zavedeny i další služby on-line. Přes přímý odkaz nebo přes odkaz na stránkách SHK je možné objednat si také vše potřebné pro prezentaci firmy. Od přívodů elektrické energie, přes židle a hostesky až po chlebíčky a květiny.
 
Stavební veletrhy Brno jsou symbolickým spojením přehlídky stavebních technologií, materiálů a techniky, a poskytují tak vícespektrální pohled na problematiku stavební výroby. Návštěvníky čeká bohatý doprovodný program, na jehož sestavování se každoročně podílejí přední české i zahraniční oborové svazy a asociace. Zvýrazněná témata letošních veletrhů jsou Stavební stroje a Bytová výstavba. Sestava doprovodného programu je vždy ovlivněna i aktuálními problémy, letos především nedostatkem kvalitních pracovních sil v oboru stavitelství, nepřímo spojeným s trvalým nárůstem bytové výstavby.
 
V rámci celé Evropy patří Brněnské stavební veletrhy dlouhodobě mezi pět největších veletrhů v oboru. Každoročně se zde sejde více než 90 000 lidí. Z toho minimálně 4 000 návštěvníků je ze zahraničí. Je to místo obrovské koncentrace zájemců o daný obor, ať už z řad odborné nebo laické veřejnosti, konkurence nebo hledajících možnosti navázání nové spolupráce. Přestože tyto veletrhy zastřešují i velmi odborné stavební oblasti, mnohým laikům vzdálené, většina oborů se bezprostředně dotýká každého z nás.
 
Realizační tým BVV zve k návštěvě letošních stavebních veletrhů všechny, kdo chtějí mít opravdový přehled v oboru.
 
Další údaje lze nalézt na: www.stavebniveletrhybrno.cz