časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Mezinárodní veletrh technických zařízení budov

|

Tradiční a nedílnou součástí stavebních veletrhů v Brně, jejichž nadcházející ročník se uskuteční 21. až 25. dubna 2009 v areálu brněnského výstaviště, je Mezinárodní veletrh technických zařízení budov – SHK Brno. Jeho jubilejní 10. ročník nabízí opět ucelený pohled zejména do světa sanitární techniky, interiérů koupelen, vytápěcí techniky, vzduchotechniky a klimatizací, armatur, potrubí, čerpadel a dalších technických zařízení v budovách. V rámci projektu jsou rozvíjeny rovněž nomenklatury s elektrotechnickou tematikou, které zahrnují obory osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov. V propojení s ostatními obory stavebnictví se za branami brněnského výstaviště otevírá možnost prestižního komplexního mezinárodního setkání pod jednou střechou. Vystavovatelé mají v rámci SHK Brno možnost představit téměř 100 000 návštěvníků své produkty a služby.
 
SHK Brno byly vybudovány na třech stěžejních oborech, které jsou obsaženy ve zkratce veletrhu a pocházejí z německých slov Sanitär-, Heizungs- und Klimatechnik. SHK stavějí na skutečně světové tradici v rámci spolupráce s veletržní správou Messe Düsseldorf. Samotné obory zaznamenaly v posledních letech rozvoj, který se odrážel i v podobě veletrhu SHK. Jde především o vývoj po stránce designu, který je pro část zúčastněných oborů prioritní, tak o zlepšení technické úrovně. Veletrh SHK byl a stále je významným prostředníkem, který seznamuje veřejnost se současnými i budoucími trendy. Celosvětově je právě v oblastech sanity, vytápění a klimatizace kladen důraz především na úsporné a energeticky nenáročné technologie.
 
Vystavovatelé ani návštěvníci již deset let nemusí vážit cestu do zahraničí, aby sdíleli nejnovější informace a získali přehled o současných trendech. Tisíce zúčastněných potvrzují neustálý zájem a také kvalitu, kterou SHK Brno celých deset let poskytují. Vždyť právě vybavení budov je vzhledem k vytápění, osvětlení a spotřebě vody nejaktuálnější otázkou při navrhování i realizaci energeticky úsporných a pasivních domů.