časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Mezinárodní veletrh CeBIT

|

číslo 3/2006

Mezinárodní veletrh CeBIT

Ve dnech 9. až 15. března 2006 se uskuteční v Hannoveru (Německo) jeden z největších mezinárodních veletrhů kancelářské, informační a komunikační techniky CeBIT (Centrum der Büro- und Informationstechnik). Očekává se účast více než šesti tisíc vystavovatelů ze sedmdesáti zemí celého světa, kteří se představí na čisté výstavní ploše 312 500 m2. Nejvíce přihlášených (kromě pořadatelského Německa) je z Tchaj-wanu, Číny, Jižní Koreje a USA. Evropa má nejvíce vystavovatelů z Velké Británie, Nizozemí, Ruska, Itálie, Francie, Turecka, Švédska a Švýcarska.

Program veletrhu CeBIT 2006 je bohatý a zahrnuje vše, co informační a komunikační technika pro pracovní a soukromý svět nabízí:

Obr. 1.

  • řešení a služby pro budování a optimalizaci obchodních procesů,
  • telekomunikační a síťová řešení,
  • digitální zařízení a systémy,
  • řešení pro oblast bankovnictví a finančních služeb i veřejné a státní správy aj.

Hodně prostoru je věnováno bezdrátovým technologiím (Wi-Fi, WLAN nebo Bluetooth), zábavní elektronice a multifunkčním přístrojům. Veletrh CeBIT se výrazně orientuje na evropský střední stav, malé a středně velké podniky. Zajímavá je také individuální nabídka poradenství a bezplatné prohlídky s doprovodem.

Veletrhy v rámci událostí CeBIT

  • Broadcast, Cable and Satellite Eurasia – přední euroasijská událost satelitní a vysílací techniky prokázala na veletrhu CeBIT 2005, že je vrcholnou platformou obchodních kontaktů. Letošní ročník Broadcast, Cable and Satellite Eurasia se uskuteční v Istanbulu (Turecko) ve Světovém obchodním centru ve dnech 23. až 26. listopadu 2006.

  • CeBIT Asia 2006 – největší mezinárodní odborný veletrh pro informační technologie, spotřební elektroniku, telekomunikace, software a služby pro Čínu a asijsko-pacifickou oblast. Pro velký zájem byly na veletrhu CeBIT Asia 2005 vytvořeny tři různé sekce, a to Digital Work@CeBIT Asia (produkty a řešení pro uživatele z průmyslu), Digital Living@CeBIT Asia (moderní výrobky spotřební elektroniky) a Sourcing@CeBIT Asia (pro mezinárodní návštěvníky se zájmem o nákup čínských informačních technologií a elektroniky). Letošní ročník CeBIT Asia se uskuteční v Šanghaji (Čína) na výstavišti SNIEC (Shanghai New International Expo Centre, Šanghajské nové mezinárodní výstaviště) ve dnech 17. až 20. září 2006.

  • CeBIT Australia 2006 – nejvýznamnější veletrh informačních a telekomunikačních technologií v Austrálii. Na letošním ročníku, který se koná v Sydney (Austrálie) na výstavišti Darling Harbour ve dnech 9. až 11. května 2006, se očekává na 700 vystavovatelů a 30 000 návštěvníků.

  • CeBIT Bilisim Eurasia 2006 – největší veletrh informačních a telekomunikačních technologií, softwaru a služeb nejen v Turecku, ale i v evropsko-asijské oblasti. Je organizován společně veletržními správami Deutsche Messe AG a Hannover Fairs – Interpro Uluslararasi-Fuarcilik A. S. Letošní ročník CeBIT Bilisim Eurasia se bude konat v Istanbulu (Turecko) na výstavišti výstavního a kongresového centra Tüyap ve dnech 5. až 10. září 2006.

  • ISCe 2006 – je největší konference a výstava z oblasti duálního využívání satelitních služeb, aplikací a inovačních technologií pro komerční, civilní i vojenské sektory. Letošní ISCe se bude konat v San Diegu (Kalifornie) ve dnech 13. až 15. června 2006.