časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Měřicí technika pro kontrolu jakosti

|

číslo 1/2006

Česká metrologická společnost pořádá 15. mezinárodní seminář
Měřicí technika pro kontrolu jakosti

Termín: 1. a 2. března 2006
Místo: Plzeň, Dům kultury INWEST-K

Cílem semináře je seznámit jeho účastníky s moderními měřicími přístroji a měřicími metodami používanými ve strojírenství, elektrotechnice, metalurgii, v opravárenských a dalších průmyslových organizacích při kontrole jakosti výrobků a výrobních procesů. V programu semináře jsou rovněž přednášky předních odborníků v uvedených oborech, komentáře k ČSN EN ISO 9001, popř. navazujícím normám. Zařazena je i informace o nových normách vztahujících se ke geometrickým tolerancím, popř. úchylkám a drsnosti povrchů, a o nových vývojových trendech v oblasti měřicí techniky.

Akce je spojena s rozsáhlou výstavou exponátů asi 50 firem, jež zastupují výrobce a dodavatele měřicích a zkušebních přístrojů z České republiky a dalších asi patnácti zemí. Prezentovány budou novinky z měřicí, kontrolní a zkušební techniky pro měření délek a navazujících veličin, negeometrických veličin, pro zkoušky materiálu, nedestruktivní defektoskopické testování, systémy pro řízení a kontrolu technologických procesů, informační systémy metrologie a řízení jakosti, pro kalibraci měřidel atd.

Seminář je určen pro pracovníky útvarů řízení jakosti, technické kontroly a metrologie, metrologických laboratoří, zkušební techniky, technology, konstruktéry měřicích přípravků a vývojové pracovníky (v duchu motta výstavy Dotýkat se budoucnosti), dále učitele vysokých a středních škol příslušného zaměření. V současné době probíhá závěrečné jednání o možnosti navštívit 3. března 2006 akreditované kalibrační a zkušební laboratoře společnosti ŠKODA Plzeň.

Bližší informace:
Česká metrologická společnost
Ivana Vidimová
tel./fax: 221 082 254
e-mail: cms-zk@csvts.cz
nebo na adrese:
Česká metrologická společnost
Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1
www.csvts.cz/cms