časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Lineární pohon LCB

|

číslo 6/2006

Lineární pohon LCB

Ing. Petr Novotný, BDI Czech s. r. o.

Mezi základní představitele lineárních pohonů společnosti Parker Hanifin bezesporu patří typ LCB. Jeho konstrukce je založena na duralovém profilu a kluzném vedení spolu s integrovaným řemenovým pohonem; je jednoduchá, ekonomická a robustní. Pohony LCB jsou lacinou alternativou lineárních pohonů.

Obr. 1.

Lineární pohon LCB

Základní charakteristiky lineárního pohonu LCB
Lineární pohony LCB jsou k dispozici ve dvou variantách, a to LCB40 a LCB60. Tyto varianty se liší jednak svými rozměry, jednak užitnými vlastnostmi (viz tabulka).

Použití lineárních pohonů LCB
Lineární pohony LCB jsou ekonomicky úspornou variantou pro moderní řešení pohonů. Použití LCB v kombinaci s moderním servořízením nebo krokovými motory poskytne uživateli komfortní prostředí pro kontrolu zadané pozice, rychlosti a požadovaného profilu pohybu. I přes vysokou rychlost lineární pohony LCB generují zanedbatelný šum. Použití kluzných ploch přestavuje čisté a suché řešení pojezdu a nevyžaduje žádné mazaní, které na sebe váže nečistoty. Lineární pohony LCB se především používají v tiskařských aplikacích, v obalové technice apod.

Tabulka užitných vlastností lineárních pohonů LCB

Parametr

Hodnota LCB40

Hodnota LCB60

maximální síla

160 N

560 N

typická zátěž

1 až 6 kg

1 kg až 30 kg

maximální zdvih

2 m

5,5 m

rychlost

až 8 m·s–1

 

zrychlení

až 20 m·s–2

opakovatelnost

±0,2 mm

Společnost BDI Czech, ATC partner firmy Parker Hanifin EME, spolu s ní nabízí moderní řešení pro oblast automatizace s kompletním spektrem produktů pro řízení všech druhů pohonů, jakož i spolupráci při řešení ucelených automatizovaných systémů.

Další informace mohou zájemci nalézt v inzerátu na této straně nebo na webových stránkách: www.parker.bdi-czech.cz, www.parker-eme.com, www.parker.com

Případné dotazy budou zodpovězeny na adrese: e-mail: parker@bdi-czech.cz