časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Lidé a ELEKTRO

|

číslo 1/2005

Ing. Vladimír Štekrt, Ph.D., MBA, jednatel firmy HENSEL s. r. o.

V jakém znamení jste narozen?
V tom nejlepším (smích) … ve znamení Kozoroha. Narozeniny mám tedy hned v lednu. Kromě jiného to má i tu výhodu, že do důchodu, dožiji-li se ho, půjdu taky v lednu. Vyzraji tak na stát.

Obr. 1.

Je nějaký jiný obor než elektrotechnika, ke kterému máte bližší vztah?
No, určitě …Mám totiž výborný vztah k jakémukoliv druhu lenošení. To většinou upřednostňuji před elektrotechnikou. Jenomže, vždycky to nejde.

Co konkrétně nebo jakou literaturu právě čtete?
Jsem těsně před dočtením knihy Pravidla moštárny od Johna Winslowa Irvinga - doufám, že si to pamatuji dobře. Podivuhodný svět hlavní postavy, Homera Wellse, a jeho snaha stát se užitečným mě opravdu zaujaly.

Hrajete na nějaký hudební nástroj?
Jako dítko školou povinné jsem se dobrovolně přihlásil do LŠU na hru na housle. Vydržel jsem to 5 let a dodnes, zejména v období Vánoc, jsem schopen po déle trvajícím tréninku a podle notové osnovy zahrát koledy.

Ke kterému sportu máte nejbližší vztah?
Mám rád jakýkoliv dobrý sport. Nevysypu sice z rukávu, které kluby hrají v jaké fotbalové lize, to mne nikdy opravdu nebralo, ale vše ostatní miluji. Osobně občas předvádím parodii hry squasch, lépe zvládám lyžování - už padám pouze jedenkrát za den. Ale jízdu na kole, tu zvládám již mnoho let bez pádu, a to i přes jízdy v terénu.

Vzal byste hlavní roli ve filmové komedii?
Hlavní roli v komedii hraji nejméně 12 let - od té doby, co jsem se vrhl do světa podnikání. Jsem tedy přesvědčen, že bych i roli v komedii zvládl. Jen ostatní by se asi divili, že si spletli žánr filmu, na nějž se původně vydali.

(jk)