časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Lidé a ELEKTRO

|

číslo 8-9/2005

Ing. Vladimír Korenc generální ředitel a místopředseda představenstva ELCOM a. s.

V jakém znamení jste narozen? Myslíte, že něco z Vašeho znamení platí pro činnost, kterou děláte?
Jsem narozen ve znamení Štíra a tito lidé by měli být podle charakteristiky bojovní, vnímaví a bystří, se silnou vůlí, trpělivostí a „… mají rádi složitou práci, která vyžaduje mnoho fantazie a odvahy„.

Obr. 1.

Astrologii však nevěřím, dávám přednost exaktním vědám. I když …, uvedené by se mně pro mojí práci moc hodilo (úsměv).

Máte zkušenosti z výzkumu, z praxe i z manažerských pozic. Myslíte, že existuje něco jako fenomén „české elektrotechniky„?
Za fenomén současné české elektrotechniky považuji mladé odborníky. Mohou dělat svobodně svoji práci, mají k dispozici vše potřebné, a pokud jejich práce přináší i finanční zisk, mohou mít i výborné příjmy. Alespoň u nás ve firmě to tak je.

Co je nejdůležitější pro sestavení týmu vynikajících odborníků?
Sestavit tým vynikajících odborníků je dlouhodobý a složitý proces. Nevím přesně, kdy začíná - snad nějakým dobrým nápadem - ale vím, že nikdy nekončí. Proto hlavní manažeři musí mít koncepci, velikou pravomoc a s tím související svobodu rozhodování. Nesmí chybět motivace, tedy práce v týmu musí být zajímavá, společensky významná a samozřejmě ekonomicky výhodná.

Co konkrétně nebo jakou literaturu právě čtete?
Možná zklamu některé příznivce světového bestselleru Louise Pauwelse a Jacquese Berqiera „Jitro kouzelníků“. Mně zatím tato kniha připadá nevědecká, až zmatená. Doufám, že druhou polovinu napsal ten lepší …? Jinak čtu ještě knihu o víně, a ta je celá v pohodě.

Jaký je například Váš vztah k umění, hrajete na nějaký hudební nástroj?
Nehraji na žádný hudební nástroj, ale hudbu vnímám jako něco úžasného. Velice rád však fotografuji. To vás nutí se občas zastavit a porozhlédnout se okolo sebe, hledat a vnímat něco pěkného.

(jk)