časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Lidé a ELEKTRO

|

číslo 11/2005

Ing. Jan Hildebrand – Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Františka Křižíka, Praha 1, Na Příkopě 16, ředitel školy

V jakém znamení jste narozen? Myslíte, že něco z Vašeho znamení platí pro činnost, kterou děláte?
Jsem narozen ve znamení Kozoroha, dokonce údajně v kombinaci zemního znamení Kozoroha a vzdušného znamení Blíženců. Moji známí a blízcí tvrdí, že jsem celkem typický Kozoroh. No, nevím. Myslím si však, že ta tvrdohlavost již není taková, jako bývala.

Obr. 1.

Je nějaký jiný obor než elektrotechnika, ke kterému máte bližší vztah?
Vystudoval jsem dopravní průmyslovku v oboru elektrická trakce v dopravě. Možná, že kdyby tehdy byla vysoká škola dopravní blíže než v Žilině, zvítězila by doprava. Takhle mi zůstala elektrotechnika.

Co konkrétně nebo jakou literaturu čtete?
Přiznávám, že příliš nečtu. Momentálně je to ale knížka Jan Werich vzpomíná. Rozhodně příliš nefandím poezii a literatuře faktu.

Jaký je Váš vztah k umění, například k divadlu nebo k hudbě? Hrajete na nějaký hudební nástroj?
Hodně mne zajímá bigbeatová a rocková muzika. Poslouchám Rádio Beat, navštěvuji koncerty nestorů a legend této hudby. Splnil se mi v tomto ohledu nejeden sen. Zejména životním zážitkem pro mne byl koncert Paula McCarteyho. Sám jsem kdysi hrál na piano ve studentské kapele. Protože nástroj nemám, je celkem jasné, jak to s mým „uměním„ nyní je.

Kterému sportu fandíte nebo ke kterému máte bližší vztah?
Nejblíže mám ke kopané a pak k hokeji. Kopaná vítězí. Hodně jsem chodíval na fotbal, sám jsem ho amatérsky hrál. Do hlediště stadionů jsem postupně přestal chodit zejména kvůli některým poměrně agresivním divákům. Hrát jsem přestal asi před šesti, sedmi lety. Tehdy byl v naší škole uspořádán turnaj v sálové kopané a my učitelé jsme sestavili tým. Ve výhodné střelecké pozici však mé vazy v koleni nevydržely střet s protihráčem žákovského družstva.

(jk)