časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Lidé a ELEKTRO

|

číslo 12/2005

Mgr. Petr Nasadil – Omnis Olomouc, a. s., manažer regionální sítě veletrhů Elektrofest

V jakém znamení jste narozen. Myslíte, že nějak promlouvá do Vašeho povolání?
Ve znamení Panny… Ano, myslím, že jsem analytik, racionální a kritický… Občasné sklony k pedantnosti na sobě pozoruji – při mé práci, ve které je důležitý systém, je to snad pozitivní. Vnímám ale na sobě také negativní vlastnosti, které k Pannám patří – vlivem toho jsou znamení zvěrokruhu vlastně jednou z mála iracionálních věcí, které nezatracuji.

Obr. 1.

Je nějaký jiný obor než elektrotechnika, ke kterému máte bližší vztah?
Vystudoval jsem chemii, která mě vždy bavila, a matematiku…Potrpím si na statistiky, rád a rychle počítám a mám výbornou paměť na čísla, například telefonní. Auta svých známých poznávám spíš podle RZ než podle čehokoliv jiného.

Co konkrétně nebo jakou literaturu právě čtete?
V posledních čtyřech měsících jsem až na pár výjimek stihl číst jen noviny a literaturu o psech. Vlastníma rukama jsem totiž odrodil dvanáct krásných a zdravých štěňat irského vlkodava – je to snad poprvé v historii chovu tohoto plemene u nás, co v takhle velkém počtu přežila všechna štěňata, měli jsme velké štěstí. Období to bylo krásné, ale náročné a teprve nedávno se nám podařilo rozptýlit dnes už skoro čtyřicetikilové „prcky„ mezi nové majitele.

Hrajete na nějaký hudební nástroj?
Hudbu mám rád, ale jen pasivně. Od mé matky, která je velice muzikální, jsem měl zakázáno doma si i pískat.

Ke kterému sportu máte nejbližší vztah?
Mládí jsem strávil na tenisových kurtech, dnes preferuji spíše kolektivní sporty. Hrávám volejbal, basketbal a v posledních letech florbal. Rád jezdím na kole a velmi rád lyžuji – už několik let se mi daří plnit předsevzetí alespoň jednou za zimu si jet někam pořádně zalyžovat.

Máte nějaké motto?
Jen málokdy něco nejde. Chybí nám spíše snaha nežli možnosti.

(jk)