časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Lidé a ELEKTRO

|

číslo 2/2006

Ing. Martin Imrich
jednatel OBO Bettermann Praha s. r. o.

V jakém znamení jste narozen. Myslíte, že nějak promlouvá do Vašeho povolání?
Osoby mého znamení „ … jsou velkými bojovníky, všímaví, bystří, mají silnou vůli a energii a jakmile si něco usmyslí, nic je nezastaví … „ Doufám, že jste poznal Štíra! V povolání, které jsem si vybral se to výborně osvědčuje.

Lze formulovat, co považujete za nejdůležitější pro chod úspěšné obchodní firmy?
Snažíme se si své lidi vychovávat, respektive aplikovat naše již osvědčené postupy na jejich schopnosti. Také proto máme téměř nulovou fluktuaci. Navíc, myslím, že jsme sortimentem a systémem našich dodávek nalezli tu nejsprávnější cestu k zákazníkovi.

Obr. 1.

Je nějaký jiný obor než elektrotechnika, ke kterému máte bližší vztah?
Mám celou řadu zájmů, z nichž však žádný není vyloženě vyhraněný. Nevím, zda je to dobře, nebo špatně, ale pro mě je totiž opravdové hobby moje práce. Ostatní aktivity mi slouží spíše ke kompenzaci pracovního nasazení a k odreagování.

Co konkrétně nebo jakou literaturu právě čtete?
Obecně mám v oblibě detektivky – klasicky Agathu Christie - dále literaturu faktu a cestopisy. Lze zde občas nalézt určitou, řekněme, inspiraci v přístupu k některým problémům.

Hrajete na nějaký hudební nástroj?
Víte, moje „hudební kariéra„ započala přibližně ve dvanácti letech věku hrou na kytaru v hudební škole. Již po roce byla kytara vyměněna za – hádejte co?! – lyžařské hůlky!

To tedy vymezuje i sport, ke kterému máte bližší vztah … ?
Přesně tak! Již od dětství, tedy nejméně od šesti let, se věnuji sjezdovému lyžování. V poslední době mě však také zaujala možnost kombinace sjezdu a běžek, tedy něco jako crossové běhání.

Které lidské vlastnosti nejvíce oceňujete?
Rozhodně jsou to odbornost a erudovaný přístup k práci. Myslím to však šířeji, takže nechci říkat pouze „profesionalita„.
Co nesnáším, je takový ten parazitismus nebo plagiátorství.

Máte nějaké motto?
Něco takového, jako svou ideu bych formuloval v úzké návaznosti na svou práci: „S námi pracují profesionálové a pro nás také“.

(jk)