časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Letní akce CABLOFIL 2002

|

číslo 6/2002

Trh, obchod, podnikání

Letní akce CABLOFIL 2002

Společnost CABLOFIL uspořádá i v tomto roce „letní akci CABLOFIL 2002“, která bude probíhat ve dnech 1. 6. – 31. 11. 2002. Účastníkům, kteří se této letní akce zúčastní, jsou připravena překvapení v podobě zajímavých cen, jejichž získání je velmi jednoduché.

Zákazníci, kteří nakoupí v období trvání akce u velkoobchodních partnerů pořadatele výrobky firmy CABLOFIL, získají za každých 1 000 korun bonus 1 bod. Za získané body lze získat dárek, který odpovídá hodnotě součtu jednotlivých bodů, přičemž lze jednotlivé odměny libovolně kombinovat. Bližší informace budou zájemcům poskytnuty na tel. č.: 02/66 10 71 03, 0602/43 95 27 nebo u velkoobchodních partnerů firmy CABLOFIL.

Firma CABLOFIL nabízí již řadu let na českém trhu unikátní systém drátových kabelových lávek. Mezi hlavní přednosti tohoto systému patří: bezpečnost (kabelů, ale i bezpečnost uživatele), rychlost a jednoduchost, pružnost, nosnost.

Společnost CABLOFIL věnuje velkou péči bezpečnosti práce a zajištění její vysoké úrovně jak pro elektromontéry či techniky, kteří na instalaci pracují, tak v konečném důsledku i pro uživatele. Při ukládání kabelů do kabelových lávek může dojít k poškození vodičů při kontaktu s ostrými hranami, které jsou nezbytnou součástí plechových žlabů, ale i některých drátových kabelových lávek. Při použití lávek CABLOFIL je tento problém odstraněn: na rozdíl od ostatních drátových kabelových lávek není vrchní okraj svařen v úseku křížení drátů, ale na jeho špičce do tvaru písmene T, takže tu nevznikají žádné ostré hrany. Podle testů vykonávaných během celého procesu výroby zajišťuje tento svar dokonalou přizpůsobivost kabelových rozvodů, na které působí váha kabelů bez nebezpečí prasknutí. Tím se jednak šetří ruce mechanika a zároveň se předchází nebezpečí poškození izolace kabelů při jejich pokládání.

Volba a změna směru uložených kabelů se přizpůsobuje charakteru stavby a požadavkům na poloměr minimálního ohnutí kabelů, které jsou instalovány na kabelovou lávku. Systém CABLOFIL nabízí možnost uložení kabelů ve tvaru T, kříže, ohybu (do poloměru stanoveného typem kabelu) nebo změny směru. Při změně tvaru trasy nejsou potřebné žádné zvláštní doplňky (kolena, redukční díly atd.) a při zastřihávání drátů nedochází ke vzniku ostrých hran.

Další předností systému CABLOFIL je rychlá a jednoduchá montáž. Na ukotvení lávky do konzoly nejsou zapotřebí žádné šrouby, matice atd., stačí jenom ohnout zajišťovací jazýček okolo drátu. Nová řada upevňovacích profilů zkracuje čas instalace pomocí systému FAS (Fast Assembling System). Se třemi typy nástěnných konzol, závěsnými profily pro stropní instalace a s celou sérií pomůcek pro upevnění na šroubové závěsy je CABLOFIL jedním z nejkompletnějších systémů, určených pro kabelové rozvody. Variabilnost použití systému CABLOFIL usnadňuje navrhování rozvodů i jejich samotnou instalaci na zeď, na strop, na podlahu, nebo na ocelové konstrukce.

Systém CABLOFIL je díky drátěné struktuře velmi lehký, a proto i manipulace s ním je snadná a k jeho instalaci není zapotřebí více než jedna osoba. Uvedená lehkost ale zároveň nijak neomezuje možnou zátěž jednotlivých polí, naopak CABLOFIL představuje jeden z nejpevnějších systémů kabelových lávek, protože je sestaven z ocelových drátů o průměru až 6 mm. Například kabelová lávka šíře 500 mm může unést hmotnost kabelů až 56 kg na délku 1 m, při rozpětí 2 m a s maximálním prohnutím 1/200 daného rozpětí (v souladu s evropskou normou CEI 61537). Použití kabelových lávek CABLOFIL je určeno jak pro uložení několika kabelů, tak i pro těžké přívodní vodiče slaboproudých a silnoproudých rozvodů.