časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

LAPP GROUP – Synergie se spojují ve vaši výhodu

|

číslo 8-9/2003

Mezinárodní strojírenský veletrh

LAPP GROUP – Synergie se spojují ve vaši výhodu

V roce 1957 vyvinul zakladatel firmy LAPP KABEL, pan Oskar Lapp, první průmyslově vyráběný ovládací kabel na světě – ÖLFLEX®. Nyní do koncernu LAPP denně přináší jeho 2 700 zaměstnanců v 50 podnicích svou angažovanost, své znalosti a nápady. Mimo jiné i díky tomu sahá současná bohatá nabídka od kabelů, vodičů, příslušenství, systémů pro manipulaci s kabely, přes kabelovou konfekci a konektory až ke komunikační technice. Na základě vzájemného propojování a slaďování našich systémů se v průběhu let rozšiřuje jedinečné, celosvětově dodávané spektrum výrobků a služeb nabízených s výrobní kompetencí.
Většina zákazníků dnes již požaduje komplexní a nadstandardní služby – kupují pouze takové výrobky, které vyhovují nejvyšším požadavkům a svým tisícinásobným použitím již prokázaly svou vysokou kvalitu. Paleta produktů LAPP KABEL pro standardní i speciální kabelová řešení vychází z výrobních zkušeností získávaných déle než 45 let. Je opravdu široká a díky celosvětovému působení odráží LAPP GROUP i specifické požadavky místních trhů a odvětví. Tým specialistů firmy LAPP KABEL připravuje nejen inovace již osvědčených technologií, nýbrž i koncepční novinky, které jsou na trhu taktéž požadovány. Jako váš kompetentní partner děláme vše proto, abyste mohli i nadále plně důvěřovat našim výrobkům (obr. 1).

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 4.

Specialisté ve vývoji, výrobě i servisu

Také vás trápí velké množství komponent obsahujících ještě větší počet jednotlivých prvků, dodávaných různými výrobci nebo dodavateli a jste nuceni před každou kompletací a montáží zboží poptávat, objednávat, nakupovat, evidovat, uskladňovat a udržovat?

Obr. 3.

Umíme vás celého zdlouhavého procesu ušetřit, a to dodávkou systému připraveného ke konečné montáži, vše pod jedním objednacím číslem. Dodávka „z jedné ruky„ skrývá mnoho zásadních výhod, které vám ušetří jak náklady, tak čas.

Čím individuálnější, komplexnější a náročnější je oblast uvažovaného nasazení, tím speciálněji tomu musí být přizpůsobeny příslušné kabely a vodiče (obr. 2). Firma LAPP KABEL vyvíjí, vyrábí a prodává kabelové systémy, kabelovou konfekci (obr. 3) a spirálové kabely (obr. 4a, b) – a sice jako specifická řešení na zakázku pro výrobu nejrůznějších strojů, zařízení, užitkových vozidel, dopravní (obr. 5), železniční a zdravotní techniky apod.

Zde je výčet několika příkladů, kde všude se uplatňují myšlenky a produkty Lapp Systems: v Transrapidu od firmy Thyssen Krupp (obr. 6), v užitkových vozidlech Mercedes-Benz, počítačových tomografech od firmy Siemens (obr. 7) nebo laserových zařízeních firmy Trumph. S našimi odbornými poradci stojíme od počátku na vaší straně. Poskytneme vám vše „z jedné ruky„ a dodáme nejenom výrobky, nýbrž také řešení problémů. Přebíráme kompletní starosti s obstaráváním materiálu, se skladováním a logistikou a vy se můžete zcela koncentrovat na jádro vašeho podnikání. Profitujte z našich zkušeností, ušetříte náklady a čas.

Obr. 12.

Kabelové systémy, kabelová konfekce a spirální kabely

V nabídce LAPP KABEL naleznete širokou škálu řešení:

  • spirální kabely SPIREX®,
  • spirální kabely pro nákladní vozidla ÖLFLEX® TRUCK,
  • konfekcionované kabelové systémy ÖLFLEX SERVO®,
  • konfekcionované optické kabely HITRONIC®,
  • technologie nastříkávaných koncovek HOT-MELT,
  • oplétané kabely,
  • systémy energetických řetězů BREVETI STENDALTO®,
  • speciální kabelové systémy na zakázku.

Řešení „na míru„ pro úsporu místa

Technologie oplétaných kabelů a hadic (obr. 9) vychází ze specifických požadavků zákazníků na miniaturizaci komponent a dále z narůstajícího množství pohyblivých kabelových aplikací. Díky své vysoké flexibilitě doplňují oplétané kabely program energetických řetězů (obr. 10) a jsou speciálně vhodné pro krátké pojezdové vzdálenosti s minimálním poloměrem ohybu. Pro svou naprostou bezhlučnost nalezly uplatnění např. i v divadlech či varieté.

Obr. 5. Obr. 6.

Garance dodávaného systému snižuje vaše rizika

Při návrhu kabelových systémů v kombinaci s vlečnými řetězy jsme si vědomi, jak je důležité, aby řetěz, kabely a upevňovací části tvořily jeden kompaktní celek odpovídající kvalitativním standardům firmy LAPP KABEL. Zvolili jsme proto silného a kvalitního partnera, prvního výrobce energetických řetězů na světě, firmu BREVETTI STENDALTO.

Historie této firmy sahá až do roku 1968, kdy pan Giovanni Mauri, zakladatel firmy, navrhl první průmyslově vyráběný nylonový energetický řetěz pro italského výrobce obráběcích strojů, firmu San Rocco. Nahradil tím dosavadní těžké a rozměrné řetězy ocelové. Vývoj nových řešení a soustavné vylepšování existujících produktů v dalších letech vedly k získání několika patentů, včetně celosvětového patentu oceňujícího jedinečné řešení kruhového řetězu s úhlem rotace 540° či nového převratného návrhu rámu, který nabízí velmi pevné mechanické uzavření řetězu při zachování snadného otevírání.

Obr. 7. Obr. 8. Obr. 9.

BREVETTI STENDALTO má s firmou LAPP KABEL společnou dlouhou a úspěšnou historii firmy, ale také silný důraz kladený na poskytování špičkových výrobků a řešení. Z tohoto důvodu jsou veškeré materiály a komponenty používané při výrobě dlouhodobě a soustavně testovány. Po vývoji trvajícím několik desítek let jsou nyní naprosto běžně nabízeny výrobky splňující náročné požadavky na samozhášivost, odolnost proti UV záření, provozu v prostředí s nebezpečím výbuchu či provozu v prostorech se zvýšenou čistotou. Díky modernímu výrobnímu zařízení a kompletní kontrole ve všech vývojových fázích, od navrhování až po konstrukci forem a testování finálních výrobků je trvale dosahováno vysoké kvality. Za zmínku stojí i skutečnost, že veškeré tyto materiály jsou voleny i s ohledem na možnou recyklaci. Celá koncepce systému řízení kvality založená na certifikaci ISO je uplatňována nejen v procesu výroby, ale i při všech každodenních činnostech obou firem.

Obr. 10.

Profesionální podpora a asistence při řešení potřeb každého zákazníka, založené na konzultacích o vhodné volbě produktů či návrhu celých řešení, jsou běžnou praxí. Kompetence a schopnost řešit problémy, to jsou klíčové pojmy technické asistence. Veškerá technická řešení jsou s podporou nejnovější počítačové techniky a projektování CAD-3D promptně zkoušena a starostlivě hodnocena.

Rozsáhlý sortiment výrobků BREVETTI STENDALTO nachází uplatnění v širokém okruhu průmyslových aplikací, jako je výroba průmyslových robotů, obráběcích strojů, jeřábů, balicí a manipulační techniky a mnoha dalších. O špičkové kvalitě navrhovaných řešení svědčí i dodávky pro takové akce, jako je např. výstavba rozmrazovací linky na letišti v Mnichově či analogický systém UPS v Lousville, dodávka třináctitunového řetězu z korozivzdorné oceli pro těžební plošinu Tiffany v Severním moři, řetězy dodané pro stavbu mostu Oresund mezi Švédskem a Dánskem atd.

Celý výrobní program nylonových řetězů lze podle způsobu použití rozdělit do několika produktových řad, z nichž nejrozsáhlejší je skupina řetězů určená pro samonosné aplikace, dále skupina řetězů kluzných pro dlouhé pojezdy a skupina řetězů s názvem ROBOT pro zajištění kruhových pohybů. Celý program plastových řetězů je doplněn rozsáhlou skupinou řetězů ocelových.

Kdyby se stalo, že ani ve stávající široké nabídce standardních výrobků LAPP KABEL nenaleznete to správné řešení, využijte možnosti technických konzultací či výroby nestandardních typů podle vašeho přání.

Obr. 11.

Konfekcionované servokabely k okamžitému odběru

Kromě širokého spektra konfekcionovaných servokabelů připravených k odběru i v normalizovaných provedeních DESINA naleznete v našem standardním sortimentu i kabely pro snímače a akční členy (obr. 11) či konfekcionované kabely pro energetické sběrnice. S naším rozsáhlým programem pro normalizovanou instalaci máte jistotu, že všechny prvky jsou navzájem dokonale přizpůsobeny a vyzkoušeny. Jde o kompletní systém a příslušenství připravené k montáži (obr. 12).

Spirálové kabely pro všechny pohyby

Spirálové kabely jsou jediné ovládací a napájecí vodiče, které se mohou podílet na pohybech ve všech třech osách, a to v krutu, ohybu, tlaku i tahu. Kromě těchto standardních aplikací jsme vyvinuli také kuželovitá provedení vhodná pro extrémní zátěže či spirály vtažené do speciální hadice pro zvýšení vratné síly. Pro každou spirálu přitom volíme vždy optimální kabel a zpracováváme produkty z našeho standardního sortimentu nebo speciální kabely vyrobené zvlášť pro daný účel.

Vy si přejete – my vyrábíme, a to přesně podle vašich požadavků. Kontaktujte nás na www.lappkabel.cz

LAPP KABEL s. r. o.
Tovární 1333
769 01 Holešov
tel.: 573 501 011
fax: 573 394 650