časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kučera – spínací technika

|

hala 4, stánek C1
 
Společnost Kučera – spínací technika, český distributor firmy Tele-Haase, přichází na trh s novým systémem WatchDogPro, jehož originalita spočívá ve sdružení hlídacích, časových a řídicích funkcí do jednoho systému spolu s moduly I/O a centrální jednotkou.
 
Systém WDP se skládá z centrální jednotky, ke které jsou po interní sběrnici připojeny jednotky digitálních, analogových a reléových I/O a jednotky pro měření a sledování elektrických i neelektrických veličin.
 
Centrální jednotka má navíc možnost uchovat až 2 GB naměřených hodnot. Její výpočetní možnosti dovolují provádět s naměřenými údaji veškeré aritmetické i logické operace. Implementovány jsou rovněž časové funkce, speciální funkce hlídacích relé a např. i regulátor PID. Pro spojení systému s vyšší vrstvou okolního prostředí jsou k dispozici moduly pro komunikaci na bázi obvyklých průmyslových sběrnic. Zajištěno je i spojení do sítě Ethernet a odesílání SMS.
 
Samotné programování systému je intuitivní, pouhým výběrem a zadáváním hodnot požadovaných parametrů. V kterékoliv fázi vývoje systému je možné program přepnout do režimu simulace a podle volených vstupních parametrů sledovat činnost bez připojeného hardwaru.