časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Krátké zprávy

|

číslo 1/2002

Trh, obchod, podnikání

AMPER 2002
10. mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky

Pražský veletržní areál Letňany 9. až 12. 4. 2002
Odborná spolupráce: ČVUT, FEL Praha
Záštita: HK Hlavního města Prahy, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Mediální partneři:
AUTOMA, ELEKTRO, SVĚTLO, Sdělovací technika, Automatizace, www.elektrika.cz

Z důvodu velkého zájmu odborníků a přechodu našich aktivit do PVA Letňany, kde máme možnost poskytnout veletrhu větší prostor, integrujeme obory telekomunikační, radiokomunikační, výpočetní, zvukové a obrazové techniky do Sekce komunikací a informatiky. Reagujeme na prudce rostoucí zájem firem z oboru TC a IT o účast na veletrhu AMPER a též na vzájemné prorůstání jednotlivých oborů. Doprovodným programem je konference, kterou připravujeme s časopisem Telekomunikace a podnikání.

Přijměte pozvání k účasti v Sekci komunikací a informatiky, která si klade za cíl vytvořit komplexní nabídku všech oborů z oblasti konvergenční technologie.

Jakékoliv dotazy Vám zodpovíme na telefonních číslech:
02/21 99 21 38, 0603 444 581
e-mail: hollanova_m@terinvest.com

Doprovodný program veletrhu AMPER 2002

Požární bezpečnost staveb a silnoproudá elektrická zařízení
Datum konání: 8. 4. 2002
Místo konání: Lékařský dům, Sokolská 29 (u nám. I. P. Pavlova), Praha 2
Kontakt: PROPAGTEAM, Lada Melenová, tel.: 0604 382 386,e-mail: propagteam@mbox.vol.cz

Seminář telekomunikační a radiokomunikační zařízení – podpora podnikání
Český telekomunikační úřad, Hradec Králové


Pořadatel:: UNIT Pardubice a TERINVEST Praha
Odborná garance:: Ing. Miroslav Strnad – ředitel odboru pro východočeskou oblast, ČTÚ Hradec Králové
Organizační zajištění::
UNIT, spol. s r. o.
Gorkého 2573
530 02 Pardubice
tel.: 040/63 04 952
tel./fax: 040/630 30 32
e-mail: unitpce@volny.cz




(SIE)

light+building
Veletrh pro architekturu a techniku

Tento poměrně mladý veletrh, který před dvěma lety uvedla frankfurtská veletržní správa, se stal předmětem živého zájmu vystavovatelů. Opozdilci mají smůlu – veškerá plocha je vyprodána. To je ovšem velmi příznivá zpráva pro návštěvníky veletrhu. Ten, kdo se ve dnech 14. až 18. dubna 2002 vypraví do Frankfurtu nad Mohanem, bude mít příležitost na zdejším výstavišti vejít v kontakt s nejnovějšími trendy v technických oborech souvisejících s elektrotechnickým vybavením budov.

Z hlediska tzv. integrované techniky budov se na veletrhu setkávají čtyři oblasti výrobků: klimatizační technika (ta je separována do dílčího veletrhu pod názvem Aircontec), dále průmyslové osvětlovací soustavy a svítidla, osvětlení v domácnosti – bytová svítidla a samozřejmě obor, který všechny uvedené spojuje – elektrotechnika, přesněji řečeno elektroinstalační technika spolu s automatizační technikou pro budovy.

Osvětlovací technika je zcela přesvědčivě ve vedení co se týče počtu vystavovatelů a výstavní plochy. Jen pro porovnání: v roce 2000 při prvním ročníku vystavovalo své výrobky a služby 1 141 firem, letos je to již téměř 1400. Slušný nárůst...

Další velká oblast – technika budov – dává veletrhu Light + Building punc největšího veletrhu na světě věnovaného elektrotechnice ve spojení s technickým vybavením budov.

Ve dnech 15. až 17. dubna souběžně s veletrhem proběhne akce nazvaná Building Performance Congress. Tento kongres je určen návštěvníkům, kteří rozhodují v oblasti investic, plánování, staveb, provozu a správy nemovitostí.

Tématy odborných sekcí kongresu jsou osvětlovací technika, klimatizační technika, automatizace budov, elektroinstalační technika pro budovy, architektura a projektování s využitím možností moderních elektroinstalačních a automatizačních technologií.

Vstupenky pro odborné návštěvníky letos stojí 80 EUR (v předprodeji 50 EUR), permanentka je k dostání za 155 EUR (v předprodeji 95 EUR). Studenti platí jen 18 EUR.

Frankfurtské veletrhy u nás zastupuje:
K + M EXPO s. r. o.
28. října 13
110 21 Praha 1
tel.: 02/24 23 01 04
e-mail: messefrankfurt@mbox.vol.cz




(Terinvest)

Veletrh Mach 2002 – uzávěrka přihlášek se blíží

Cílem 1. veletrhu strojírenských technologií Mach, který se uskuteční ve dnech 14. až 16. května 2002 v Pražském veletržním areálu Letňany, je představit současné technologické možnosti strojírenství a prezentovat strojírenské firmy, podniky a organizace z pohledu technologické vybavenosti jejich provozů a výrobků.

Pořádání tohoto veletrhu v Praze podpořilo velké množství podniků a organizací s nejrůznějším zaměřením odpovídajícím výstavní nomenklatuře. Záštitu nad veletrhem převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Mediálními partnery jsou odborná a technicky zaměřená periodika, v čele s hlavním mediálním partnerem, časopisem MM Průmyslové spektrum.

Záměrem veletržní správy Terinvest není připravit další strojírenský veletrh, ale jde o snahu vytvořit odpovídající prostor pro poznání a rozvoj strojírenských technologií ve vazbě na materiály a možnosti jejich zpracování. V souladu s obdobnými trendy v zahraničí jde o vytvoření veletrhu s užším, ale odbornějším zaměřením, který by přispěl k poznání a rozvoji technologických a logistických stránek i hledisek řízení výrobního procesu.

Vzhledem k potřebám menších a středních firem aktivně se zúčastnit této strojírenské akce v Praze přichází veletržní správa Terinvest s velmi zajímavou nabídkou drobných prezentací. Zde se mohou firmy důstojně představit za přijatelných celkových nákladů v hodnotě 9 870 Kč za menší formu a 13 500 Kč za větší formu prezentace. Podobu drobné prezentace však mohou zvolit i firmy, které chtějí např. představit pouze část ze své činnosti. Tento přístup umožní účast nejširšímu možnému spektru firem působících v oboru, ať už jde o výrobce či prodejce, o firmu velkou či malou.

Termín zahájení veletrhu se blíží a s ním i termíny pro podání přihlášky. Uzávěrka byla stanovena na 20. 2. 2002.