časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Konference Diagnostika 2005

|

číslo 11/2005

Konference Diagnostika 2005

Západočeská univerzita v Plzni, www.fel.zcu.cz

Sedmý ročník mezinárodní odborné konference Diagnostika 2005, která se konala počátkem letošního září ve Školicím středisku ZČU v Nečtinách, se zaměřil na výměnu zkušeností a výsledků v oblasti diagnostiky elektrických zařízení, prvků a elektrotechnických systémů.

Obr. 1.

Mezi pozornými posluchači odborných příspěvků byli i odborný garant konference prof. V. Mentlík (ZČU Plzeň, druhá řada, druhý zprava), doc. K. Chmelík (v popředí, VŠB Ostrava) nebo doc. F. Veselka (VUT Brno, druhá řada, první zprava).

Konferenci pořádalo Oddělení elektrotechnologie Katedry technologií a měření Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni.

Stále rostoucí požadavky na vlastnosti a zejména provozuschopnost a spolehlivost elektrických zařízení znamenají i stoupající nároky na přesné informace o jejich vlastnostech a chování ve všech stadiích vzniku a exploatace. Tyto informace je možné získat využitím diagnostiky, tedy oboru informujícího o funkci, struktuře, chování nebo formě systému.

Pro svoji aktuálnost i úroveň se konference DIAGNOSTIKA setkává se stále rostoucím zájmem elektrotechnické veřejnosti. Od roku 1993 je konference pořádána s dvouletou periodicitou.

Plenární jednání konference probíhalo v příjemném prostředí nečtinského zámku (viz obrázek). Dalo účastníkům možnost získat přehled o všech novinkách v oboru, osobně projednat řadu otázek nebo se seznámit s měřicí technikou. Diskusní fóra a představení firem formou výstavky jsou nedílnou součástí konference.