časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Konektory ILME pro průmysl

MICHÁLEK – elektro, s. r. o. | www.michalek-elektro.cz

Společnost MICHÁLEK – elektro, s. r. o., se již od roku 1991 zaměřuje na dodávky elektrotechnických materiálů, které se používají ve všech odvětvích průmyslu.

Hlavní oblast působnosti jsou průmyslové konektory ILME. Nacházejí uplatnění v nejrůznějších kabelových spojích – v elektrických a elektronických zařízeních strojů, řídicích jednotek a rozváděčů, v ovládacích zařízeních ve všech odvětvích průmyslu. V této oblasti lze na požadavky zákazníků reagovat téměř okamžitě.

Tělesa konektorů jsou většinou vyrobena z tvrzeného termoplastu UL94, pro použití při teplotách do 125 °C. Speciální tělesa z materiálu na bázi polyesteru umožňují použití těchto konektorů až do teploty 180 °C. Je možné zvolit různé způsoby připojení – šroubové, krimpované nebo bezšroubové (např. systém Wago). Kontakty jsou postříbřené nebo pozlacené. Tělesa konektorů jsou z obou stran očíslována laserovým popisovačem. Široký program nabízí použití konektorů pro jmenovitá napětí v rozsahu od 50 do 5 000 V a pro proudy 10 až 100 A. Kromě standardního provedení konektorů, program nabízí i možnosti kombinovaných těles (výkonové + řídicí v jednom tělese) a také modulární, které umožňují například připojení signálního vedení společně s tlakovým vzduchem.

Konektory odpovídají směrnicím RoHS (2002/95/EG) a WEEE (2002/96/EG). Splňují požární normy pro kolejová vozidla podle zahraničních požadavků. Vlastnosti jednotlivých typů konektorů jsou podrobně uvedeny v katalogu dostupném na webové stránce firmy.

MICHÁLEK – elektro, s. r. o., Pražská 1965/5, 678 01 Blansko,
tel.: +420 516 417 732, e-mail: michalek@michalek-elektro.cz, www.michalek-elektro.cz