časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Konektor M12-Cat6A pro průmyslový Ethernet do 10 Gbps

|

S novou generací konektorů M12 od firmy Phoenix Contact dobývá také gigabitový Ethernet oblast průmyslového prostředí. Po zavedení fast Ethernetu v podmínkách průmyslu je nyní patrný nastupující trend ke zvyšování přenosové rychlosti prostřednictvím zařízení s velkou kapacitou dat nebo rozšířenými požadavky přenosu v reálném čase.
 
Konektor M12-Cat6A je kombinací robustního a kompaktního designu s vysokým stupněm následné bezpečnosti zařízení decentralizované automatizace. Ve shodě s ethernetovým standardem je umožněn přenosový výkon až 10 Gbit·s–1 na vzdálenost až 100 m. Na základě know-how, týkajícího se vysokofrekvenčního přenosu signálů, vytvořila firma Phoenix Contact inovační systém stínění, včetně odstínění jednotlivých datových párů. Tím je zajištěn bezpečný přenos dat v prostředí s vysokým stupněm nežádoucího elektromagnetického rušení.
 
Tento standard, definovaný normou IEC PAS 61076-2-109, nyní mohou výrobci přístrojů, strojů a výrobních linek včas integrovat do svých produktů. Kromě panelových průchodek jsou k dispozici v sortimentu kompletní kabely i s konektory a také konektory pro samostatnou montáž.
 
Další informace mohou zájemci získat na:
Phoenix Contact, s. r. o.
tel.: +420 542 213 401