časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kompaktní systém RFID značky Siemens

|

Kompaktní systém RFID značky Siemens

Siemens rozšiřuje produktovou skupinu Simatic Ident pro identifikaci v průmyslu o mimořádně kompaktní čtečky RFID s typovým označením Simatic RF200, jež jsou určeny pro vysokofrekvenční (HF) pásmo, všechny s krytím IP67. Čtečky lze použít se všemi transpondéry splňujícími požadavky normy ISO 15693, které má společnost Siemens ve své nabídce již delší dobu.
Modely RF210R a RF220R mají krátký dosah do 20, popř. 30 mm. Přístroje mají válcové pouzdro se závitem o vnějším průměru
18 mm (RF210R), popř. 30 mm (RF220R), a délce přibližně 70 mm. Čtečka RF260R má tvar hranolu o rozměrech 75 × 75 × 40 mm a dosah až 130 mm.

Nové čtečky jsou vhodné např. pro montážní a manipulační zařízení a malé montážní linky k identifikaci nosičů zpracovávaných kusů. Další oblast jejich použití představuje výrobní a vnitropodniková logistika s úlohami typu sledování toku materiálu, identifikace kontejnerů apod. Nové čtečky se uplatní také v dopravních systémech s elektricky poháněnými závěsnými dopravníky, v bezobslužných dopravních systémech či paletizačních systémech s transpondéry typu RFID upevněnými na produktech nebo paletách.

[Tiskové materiály Siemens.]