časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kilcullen Kapital Partners získává ZPA CZ Trutnov

|

číslo 8/2006

Kilcullen Kapital Partners získává ZPA CZ Trutnov

Společnost Kilcullen Kapital Partners si pro svou další investici zvolila významnou českou společnost ZPA CZ Trutnov, jež se specializuje na výrobu elektroměrů.

Obr. 1.

Společnost Kilcullen Kapital Partners, se sídlem v Dublinu (Irsko) a Praze (ČR), úspěšně působí ve střední Evropě již od roku 1993. Jejími hlavními aktivitami jsou podnikové finance a poradenství, správa aktiv, rizikový kapitál a správa portfolia, investice a správa nemovitostí a energie.

Podle slov Enda O‘Coineena, zastupitele společnosti Kilcullen Kapital Partners, byl trutnovský podnik vybrán pro svou dlouholetou tradici, silný management a velký potenciál v oblasti výzkumu a vývoje. Společnost ZPA, která bude používat novou obchodní značku ZPA Smart Energy, by se tak měla stát světovým poskytovatelem kompletních řešení v sektoru měřicích zařízení.

ZPA Trutnov má téměř šedesátiletou tradici a pod názvem ZPA CZ, spol. s r. o., byla založena v roce 1994. Na českém trhu patří ke špičce mezi výrobci hromadného dálkového ovládání. Kromě toho úspěšně působí i na zahraničních trzích, např. v Bulharsku, Polsku, Slovensku, Srbsku či v Nizozemí, kde realizuje dodávky elektroměrů a HDO pro velké mezinárodní společnosti (např. ČEZ v Bulharsku, E.ON Česká republika, PRE aj.). Za dobu své existence se hospodaření firmy ani jednou neocitlo v červených číslech a křivka hospodářského výsledku má vzestupný trend. Podíl exportu na tržbách byl v loňském roce 14,7 % a neustále roste.

Další informace na www.zpa.cz