časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kanály, lišty a sloupky značky tehalit

|

Hager Electro, s. r. o.


Elektroinstalační parapetní kanály

Parapetní kanály umožňují vedle ukládání vedení též montáž silnoproudých zásuvek a vypínačů i zásuvek pro sdělovací a telekomunikační techniku do tělesa kanálu. Systém umožňuje i případně dodatečně vkládat vodiče a dodatečně montovat přístroje. Plastové parapetní kanály, které se vyznačují snadnou montáží, lze využít v laboratořích, školních učebnách a prostorech pro lékařské účely. Vedle běžných PVC kanálů (obr. 1) jsou v nabídce i parapetní kanály v bezhalogenovém provedení. Uplatňují se též v kancelářských prostorech a správních budovách.

Hliníkové parapetní kanály (obr. 2) představují nejvyšší kvalitu v této oblasti a používají se při realizaci esteticky náročných prostorů. Zejména v přijímacích saloncích a místnostech reprezentativního charakteru se uplatňují kanály a parapetní obložení z eloxovaného hliníku. Současný architektonický trend požaduje rovné, jednoduché tvary a právě tento exkluzivní materiál dodává interiéru nadčasový vzhled.

Robustní elektroinstalační kanály z ocelového plechu splňují vedle požadavků na mechanickou odolnost i vysoké požadavky na estetiku.

Soklové lišty pro zásuvkové obvody

Tyto plastové lišty jsou vhodné pro realizace a rekonstrukce elektrických rozvodů v bytové výstavbě, kancelářích a správních budovách. Jsou určeny především pro zásuvkový rozvod a sdělovací obvody (obr. 3), včetně obvodu televizního a rozhlasového signálu. Součástí dodávky soklové lišty je rovněž hladké nebo kobercové víko, popř. dekorační víko. V rámci příslušenství jsou nabízeny elektroinstalační krabice, které lze montovat přímo na lištu. Součástí systému je i zárubňová lišta pro přechod vedení kolem dveří a rohové lišty se zaobleným víkem. Pomocí rohových lišt je možné napojit lištový rozvod z podhledu místnosti.

Vestavné zásuvkové sloupky – elegantní řešení pro moderní interiéry

Moderní pracovní místa v kancelářích, zasedacích či školicích místnostech, ale i v domácnostech vyžadují efektivní způsob pro zabudování zásuvek i zásuvek pro přenos dat. Často se však lze setkat se zúženou pracovní plochou a shlukem kabelů na pracovní desce vytvářejícím neuvěřitelné „scenérie“ (obr. 4). Jak tedy skrýt tento chaos u přívodů spotřebičů? S výsuvnými sloupky (obr. 5), které je možné využít i pro kuchyňské linky, je k dispozici šikovné řešení, kdy lze zásuvky jednoduše v případě potřeby vysunout a opět zasunout. Ve chvíli, kdy zásuvka již není třeba, sloupek se jednoduše zasune tak, že lze opět využívat celý pracovní prostor. Sloupky je možné instalovat ve svislé i vodorovné poloze. Jsou dodávány v provedení se třemi zásuvkami 230 V a v provedení, které navíc obsahuje dvě zásuvky pro přenos dat Cat. 6, s připojením kabelem path‐path. Vnější provedení výrobku je natolik elegantní, že se může stát vhodným designovým doplňkem místnosti.


Hager Electro, s. r. o.
Poděbradská 186/56
180 66 Praha 9 – Hloubětín
tel.: +420 281 045 732
www.hager.cz

Obr. 1. Elektroinstalační parapetní kanály
Obr. 2. Hliníkový parapetní kanál tehalit
Obr. 3. Soklové zásuvkové lišty
Obr. 4. Kabelový chaos
Obr. 5. Vestavný zásuvkový sloupek